5 llocs rurals de les diferents comunitats per una escapada

Qualsevol cap de setmana pot ser bo per a fer una escapada rural, sigui per Nadal, a principi d’any o primavera. Les diferents comunitats autònomes ens regalen paisatges encisadors que ens transporten a altres èpoques. Llacs, parcs, boscos, viles… et destaquem 6 llocs rurals, tria el que vulguis o tots!

Serra d’Atapuerca, Burgos

Anar a aquest indret ens fa tornar al passat. Doncs aquí trobem un paisatge magnífic i també un dels jaciments arqueològics més importants als ser declarat Bé d’Interès Cultural i Patrimoni de la Humanitat. A la serra veurem també el parc del Pleistoceno, les muntanyes d’Ibeas de Juarros i el Museu de l’Evolució Humana. Per allotjar-nos, podem buscar cases rurals a Atapuerca.

Parc Nacional de Serra Nevada, Granada

Serra Nevada agrupa diferents entorns, com el parc nacional, les pistes d’esquí de la serra, muntanyes d’excepció, com ara el Mulhacén, i molt més. La serra és declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO i en ella podem veure una flora important igual que la fauna amb l’isard ibèric com a més valorat. El parc presenta diferents rutes per arribar a les muntanyes i poder practicar esports d’aventura. A més de poder fer esquí a la seva estació, també ens aporta llocs de gran natura, com ara el Centre Botànic Hoya de Pedraza. Hi ha molts pobles on triar casa, et proposem les cases rural a Granada.

Selva d’Irati, Navarra

Aquesta selva, situada al nord de Navarra, està regada pel riu que porta el mateix mom així com diferents afluents. Les muntanyes que veiem al voltant i a les que podem arribar són Orhi, Escaliers-Harsudurra o Urkulu. Al lloc, la fauna més coneguda són els voltors, a més de l’ós el llop i el cèrvol. Les empreses del voltant convoquen rutes al ser un lloc força turístic. De manera que ja pots escollir la teva casa rural a prop d’Irati.

Serra de Guadarrama, Madrid

Si estem a la comunidad de Madrid sempre podem fer una escapada a aquesta serralada, que la trobem entre la serra de Gredos i la d’Ayllón. Per arribar als seus cims, ho podem fer amb una excursió per pujar al Penyalara, que és el més alt amb 2.430 metres. Cérvols, senglars, guineus, llebres, etc. a més d’aus aquàtiques són algunes de les espècies que trobem a la serra. Podem allotjar-nos a les cases rurals a Guadarrama.

Parc Regional de la Serra d’Espunya, Múrcia

A Múrcia, aquest parc ens porta cap a diferents poblacions i a les serres més altes que estàn entre Alhama de Múrcia i Totana. Farem excursions per veure la curiositat dels pous de neu, els barrancs de Gebas, el Museu d’Art Ibèric, el Museu “Casa Pintada”…  La serra té 25.000 ha i està considerada zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA),i lloc d’importància comunitària (LIC). Tens la teva casa rural a Alhama de Múrcia.

 

2 thoughts on “5 llocs rurals de les diferents comunitats per una escapada

  1. Georgeavets

    Щепочкины семейка соседей затравили инвалида в коммуналке и не пускают жить в собственной комнате в центре Петербурга

    Вы можете написать слова поддержки Анатолию в группу ВК
    https://vk.com/zabralikomnatu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *