Fa uns anys que els jocs a la muntanya s’han convertit en tot un fenomen que agrupa a gent de tot el món. El geocaching (enllaça en anglès) o bé geocerca es posiciona com un dels més practicats que ens serveix per descobrir paratges en plena natura.
Es tracte de trobar un tresor o caché que està amagat en alguns boscos o camps i es pot cercar a través d’un mapa i d’un GPS. N’hi per tot el món, i Catalunya no és una excepció… vols descobrir a quins llocs practicar-ho?
En què consisteix?
Certes persones amaguen el “tresor” i donen pistes a les webs dedicades al geocachig (que són moltes) per tal de trobar-lo. Una vegada l’hem cercat moltes vegades hem de deixar alguna cosa a canvi. Sempre es troben en plena natura, doncs forma part de l’aventura. El millor es que hi participen persones de totes les edats (fins i tot famílies), amb un alt sentiment de comunitat i, sobretot, de suport al medi ambient.
El tresors poden ser diversos: desde llibres, joguines, una prova per seguir a un altre lloc… Al món trobem més d’un milió cent mil objectes amagats i a Catalunya en tenim més de 3.000.
On trobar els tresors?
Es cerquen consultant els diferents mapes de coachers a Catalunya existents que ens especifiquen com arribar i on es troba el tresor, sempre amb les coordenades GPS.
Els que hi participen fan també trobades amb dinars i altres activitats, i comenten les seves experiències a les xarxes socials. A Catalunya, trobem un grup a Facebook on et pots apuntar si et vols adentrar en aquesta fantàstica aventura. Hi trobaràs moltes pistes dels seus membres.
Moltes vegades, la recerca pot durar més d’un dia, i necessites mirar allotjament a prop del destí. Des del teu mòbil podràs trobar la teva casa rural per descansar a Toprural i, a més, pots instal·lar l’aplicació de geocaching al teu telèfon per a trobar-ho on siguis.
Me parece una actividad muy interesante el Geocaching. Tengo mucha curiosidad por probarla.
Gracias