Agrotur, troba’ns per perdre’t

La quincena edició d’Agrotur, el saló nacional de turisme rural, s’ha celebrat els dies 7, 8 i 9 de novembre a la Fira de Cornellà. L’èxit ha estat considerable. Fins a 18.000 visitants, mil més que en la passada edició, han passat per aquest saló, l’únic especialitzat en turisme rural, un sector que continúa progressant favorablement.

El turisme rural s’està consolidant amb força a Espanya i per suposat també a Catalunya, on cada cop pren més relevància i es situa ja com a segona comunitat en nombre de cases rurals, només per darrera de Castella-Lleó.

“Més enllà del turisme de sol i platja”, la fira aposta per un sector cada cop més especialitzat, on elements com la gastronomia, l’oci cultural i la naturalesa donen vida a un emergent turisme d’interior.

En 8.000 metres cuadrats de saló, la gastronomia ha pres gran protagonisme, com també ho han fet els espais de debat sobre els reptes del turisme rural.

El Conseller d’Agricultura de la Generalitat, Joaquim Llena, va assegurar en la inauguració que “s’ha apostat pel binomi entre gastronomia i turisme rural, donat que els productes alimentaris són un reclam turístic”.

En el mateix sentit, Enric Brufau, director del saló Agrotur concluïa: “estem convençuts que el futur passa per anar cap al medi rural i vincular aquest turisme amb l’agricultura”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *