Anem d’escapada a Serra Nevada, muntanyes i esquí

Durant aquesta temporada d’hivern, les estacions d’esquí s’obren a tots els amants de l’esport blanc. A més, podem veure muntanyes i diferents poblacions amb molt encant. És el cas de Serra Nevada, un lloc fantàstic al costat de Granada i de nombroses poblacions amb història i camins rurals on la natura és sempre protagonista. Avui et descobrim aquest indret si tens pensat anar en aquests mesos.

Aquesta cadena muntayosa aporta pics de certa importància, com és el Mulhacén, amb 3.480 m, el Puntal de Siete Lagunas, amb 3.248 m o el Puntal Caldera, de 3.226 m. Tota la serra és d’una gran bellesa, declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO i una part del seu territori és Parc Nacional pels seus valors naturals. A més d’una flora força variada, per la zona la fauna està protagonitzada per l’isard ibèric (Capra pyrenaica), juntament amb espècies d’invertebrats, aus i rapinyaires.

La seva estació d’esquí és un dels atractius dels llocs i compte amb més de 100 km de pistes, zona de snowboard i un Half Pipe, entre altres serveis i activitats per a grans i petits (paraski, passeig amb màquines, passeig amb raquetes, esquí nocturn, sopars a la neu…).

Parc Nacional de Serra Nevada
Aquesta impressionant muntanya està dins del parc natural que ofereix grans atractius per a practicar tot tipus d’esport com ara senderisme, rutes a caball, observació d’aus… a més, en el parc podem visitar llocs clau tot fent una excursió. És el cas del Jardí Botànic de la Cortijuela, el Centre Botànic Hoya de Pedraza i el Jardí Botànic Universitari que investiguen les espècies endèmiques que habiten a la serra.

Senderisme
Es poden realitzar rutes per la muntanya, entre aquestes el sender de l’Estrella ens permet veure d’aprop els rius i vistes del parc. La ruta Integral de Sierra Nevada, de les poblacions de Jérez del Marquesado a Nigüelas, és molt més llarga i presenta certes dificultats. Per la seva banda, la ruta Sulayr engloba 340 km d’alçada amb senders tradicionals.

Poblacions amb encant
Molts del muncipis de Serra Nevada estàn dins d’un medi natural únic on poder respirar i gaudir de molta tranquil·litat. Podem citar Monachil, on fer excursions pel la Vall de los Escaladores; o La Zubia, amb els seus banys àrabs i el convent de San Luis.

Per a més informació, pots visitar: Turismo de Granada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *