Bellesa i natura al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Catalunya ofereix tota classe de paisatges on gaudir de la natura. Muntanyes, una variada vegetació, història, un patrimoni cultural per visitar… tot això i més amaga la zona del Parc Natural del Cadí-Moixeró, una gran barrera muntanyosa situada al punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu. Fem una visita?

Aquest zona és rica en vegetació, fauna i edificis religiosos. A més, es realitzen itineraris i rutes especials molt ben senyalitzades on l’excursionista hi pot arribar fàcilment.

Itineraris i rutes. Uns d’aquests itineraris en porta a veure la flora i fauna del lloc, on hi destaquen boscos de gran riquesa botànica. Per exemple, l’itinerari de la llúdriga ens portarà a veure l’Arbreda Riberes del Segre i ambients fluvials per gaudir de la presència de la llúdriga. La ruta del trencapinyes (enllaç en castellà) està plena de pi negre, característic de l’alta muntanya.

Altres llocs recomenats són el pas pel camí dels Bon Homes, on seguir els indrets per on van passar els càtars; el camí de Picasso, que va fer el conegut artista per arribar a Gósol i a la fi a París; i la ruta de l’Ermità, per a travessar camins que unien els comtats medievals de la zona del Berguedà i la Cerdanya.

Patrimoni cultural. L’arquitectura religiosa ens deixa edificis que cal visitar de les poblacions que formen part del Parc. Són notables les esglésies d’origen romànic, com la de Sant Joan de l’Avellanet de Bagà, Sant Vicenç de Rus de Castellar de n’Hug, Sant Martí del Puig de Gisclareny, Santa Maria de Talló de Bellver de Cerdanya, i el santuari de Bastanist de Montellà i Martinet.

A més de miradors singulars, trobarem informació del parc i exposicions del lloc, al centre d’informació i interpretació del Parc a Bagà i al Centre d’Informació i d’Interpretació del Massís del Pedraforca a Saldes.

Per a més informació: Parc Natural del Cadí-Moixeró.

One thought on “Bellesa i natura al Parc Natural del Cadí-Moixeró

 1. Aurelio

  I read a lot of interesting content here.
  Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of time,
  there is an online tool that creates high quality, SEO friendly posts in minutes, just search in google – k2seotips unlimited
  content

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *