Bon Nadal rural!

El turrons, el tió o el pessebre estaran presents en moltes llars avui i durant aquests dies. És temps de convivència amb amics o família, però sempre amb les persones que més estimes. Un Nadal rural és màgic, et permet interactuar amb la natura i fer moltes activitats. Però tant si estàs entre boscos o edificis a la ciutat, des de Toprural et desitgem bones festes i molt bon Nadal 2013.

Tradicions i més

A la nit de Nadal el menjar és important però no tot. A Catalunya normalment es serveix sopar fred, encara que també es perment menjar carn o peix, però hem de reservar forces pel dia de Nadal. No faltaràn, però, els turrons i el cava. Si estem a la muntanya res millor que fer torrades a la brasa, a la llar de foc, amb uns bons embotits, uns patés o unes gambes i una sopa calenta de peix, de primer.

És una nit especial per als nens. El tió cagarà els seus regals, que no han de ser massa grossos, sino detalls petits, dolços o una peça de roba. El tió rural és autèntic; doncs sempre podem agafar un tronc de la llenya que farem servir per la llar de foc, pintar una cara i posar una barretina.

L’endemà, el Nadal rural continua, i res millor que anar a fer una passejada o practicar esports d’aventura. Ens donarà forces pel dinar posterior. Si no vols cuinar, hi ha moltes cases rurals on serveixen dinars. Entre tots també es pot fer una bona sopa de galets, carn d’olla i pollastre rostit.

A Sant Esteve, podem passar el matí fent una visita a les poblacions de l’entorn; esglésies, ponts, rius, viles medievals, castells… o anar a les pistes d’esquí més properes. Tot seguit toca menjar els canelons.

Balanç de 2013

En aquestes dates, fem balanç de l’any que deixem enrere per agafar amb ganes el 2014. Pensa en totes aquelles coses que has fet i les que s’han quedat pel camí. A Toprural.cat no hem parat i hem ofert cases per aquest 2013 a la Segarra, a l’Alt Urgell, a Lugo o a Málaga, idees per setmana santa o carnestoltes i Sant Jordi. I els concursos han estat protagonistes: escollir les 7 meravelles rurals, les millors vistes, el concurs d’opinions… a més de propostes per l’estiu, l’hivern, la tardor… i les novetats de Toprural que sempre són interessants. Un any per recordar.

2 thoughts on “Bon Nadal rural!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *