Cases rurals a prop de restaurants Michelin de Catalunya

Anar de turisme rural també és sinònim de menjar bé. A Catalunya gaudim d’una cuina excepcional que ja és coneguda arreu del món. Ja és hora de donar-nos un caprici i descobrir els restaurants amb estrelles Michelin que trobem a prop de les zones rurals.

Tenim la sort de que Catalunya compte amb alguns dels establiments gastronòmics més destacats del país, on es juga amb les textures i els sabors per oferir tradició i modernitat. Per això, hem realitzat un petita selecció de restaurants amb 2 o 3 estrelles Michelin on poder menjar fantàsticament durant una escapada de turisme rural.

Can Fabes *** Sant Celoni, Barcelona
En Santi Santamaria segueix sent l’ànima del Can Fabes, tot i que ens va deixar el passat mes de febrer. La seva aposta es va centrar en el classicisme i la tradició per a reinventar-se cada dia al servei dels comensals. La carta s’elabora amb productes frescos de temporada i d’agricultura ecològica. Hi destaca el peix fresc de Blanes, els bolets del Montseny, o les tòfones d’Osona.

En aquesta zona et pots allotjar a les cases rurals de Sant Celoni, Barcelona.

El Bulli *** Roses, Girona
Tot i que el restaurant tancarà les seves portes com a tal a finals de juliol de 2011, la seva importància és molt destacable. Regentat pel mestre dels fogons, Ferràn Adrià, ha estat nombrat el restaurant i el cuiner més importants del món i ha marcat un abans i un després de la cuina catalana que ha estat reconeguda per la seva originalitat. Adrià ha investigat amb noves textures i nous processos, com la deconstrucció i les escumes portades al món gastronòmic. Al 2014, el mateix recinte obrià ElBullifoundation, una fundació i centre de creativitat que es podrà visitar.

En aquesta zona et pots allotjar a les cases rurals de: Roses i Castelló d’Empúries, Girona.

Sant Pau *** Sant Pol de Mar, Barcelona
Jugar i crear. Aquestes han estat les bases de Carme Ruscalleda, l’ànima del Sant Pau que ofereix una nova visió de la cuina catalana i mediterrània. Els ingredientes de sempre de la cuina de l’àvia es barregen amb sabors orientals en aquest esperit d’aportar alguna cosa més. Entre els plats, hi destaquem rap i suc de nyores i les cues de gamba amb carxofes cremoses.

Ens podemos allotjar a cases rurals de: Arenys de Munt i Tordera, Barcelona.

Celler de Can Roca *** Girona
El germans Roca guanyen posicions gràcies a la seva cuina curada i sempre eficient. El seu entorn és magnífic en una gran sala i jardí interior. La seva bodega està dotada de diferentes espais sensorials. Mentre que la cuina és molt creativa, amb plats curisos com els escamarlans al fum de curry.

Al costa de Girona, hi ha nombroses cases rurals a: Sant Sadurni, Arbúcies i Fontclara, Girona.

Les Cols ** Olot, Girona
Al bell mig de la comarca de la Garrotxa, aquest restaurant aporta una cuina natural, sencilla… amb productes de la terra, com ara la patata de la Vall d’en Bas, els fesols de Santa Pau, el tortell d’Olot… en una masia que s’ha transformat en un lloc de vanguardia on s’ha tornat als productes i el cultiu de l’hort.

En aquesta zona, podem reservar cases rurals a la comarca de la Garrotxa: Oix, Olot i Riudaura, Girona.

Miramar ** Llançà, Girona
El seu xef, Paco Pérez, ha sabut transmetre una renovació de la cuina catalana i marinera amb ingredients tradicionals. Ubicat a peu de platja, hi destaquen els peixos i les sopes de marisc, a més de plats com la sopa de blat de moro, l’arròs d’eriçó o trufes amb ou. Compte amb una bodega amb més de 400 referències.

En aquesta zona hi trobem cases rurals a: Castelló d’Empúries i Port de la Selva, Girona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *