Cases rurals al Parc Natural del Montseny en la nostra recerca per zones

Un paisatge diví. Uns boscos que són l’enveja de qualsevol província i moltes rutes per a fer. El Parc Natural del Montseny és una enorme extensió verda que ocupa diverses comarques i és nombrat reserva de la biosfera per la UNESCO des de 1978. Des d’ara ja pots trobar cases rurals al Parc Natural del Montseny i gaudir de la natura més deliciosa.

El Montseny ofereix una bellesa espectacular i barreja d’espècies vegetals diferents. D’una banda, el boscos de tipus mediterranis, flora centreeuropea, rius, fagedes, roures, penya-segats i cultius. Aquesta gran riquesa verda fa que sigui el lloc indicat per a practicar senderisme o anar a buscar bolets durant aquesta època de l’any.

Vall de Santa Fe. És una de les zones més importants que es troba a 1.000 m d’altitud. Hi veiem boscos humits més propis del centre d’Europa i de fulla caduca que canvia durant la tardor. En aquesta ruta podem passar per la Font de Passavets, el Coll Pregon, el cim del Turó de l’Home i el Coll de les Agudes.

Muntanya de Matagalls. És un dels punts més alts del parc, amb 1.697 m d’altitud, un lloc privilegiat des del qual veurem el Pirineu i el mar. Pujar-hi és una gran experiència pels excursionistes i escaladors i les rutes són sencilles amb camins senyalitzats.

Excursions alternatives. Són moltes les rutes i excursions que es podem fer per admirar aquest famós indret. Per exemple, la de Sant Esteve de Palautordera comença al poble per arribar al riu Tordera i veure el Castell de Montclús per passar per Tordera i tornar al poble de partida.

També és interessant la del Puigsec, que ens porta a recórrer espais hidrològics, com ara les Set Fonts, la font de Puigsec, la bassa de Puigsec o la bassa del Brudon.

I si volem una mica de cultura, també trobem alguns emplaçaments, com el Museu Etnològic del Montseny, que recull restes arqueològiques, informació de la societat agrícola i forestal de la zona i un audiovisual multimèdia “Llegendes del Montseny”.

Pots trobar altres zones turístiques on reservar la teva casa rural a la Costa Brava, el Berguedà o a la Garrotxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *