Conca de Barberà: la riquesa d’una gran comarca

La Conca de Barberà és una comarca extensa amb una gran riquesa cultural, espais naturals, pobles amb llarga història i un patrimoni força visitat. Gaudeix dels seus principals atractius!

Entre els espais rics en natura, el Paratge Natural de Poblet, situat als termes municipals de Vimbodí i Poblet i de l’Espluga de Francolí, hi destaca per la seva varietat en flora i fauna, amb la roureda de roure reboll, l’única existent a Catalunya.

Però la joia més important és el Monestir de Poblet, el més gran de La Ruta del Cister, el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa, que fou declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. La seva visita permet fer un viatge al passat protagonitzat per una bellesa arquitectònica admirable.

Algunes de les rutes que recomanem per conèixer la comarca és la visita cultural a Montblanc, la capital del lloc, poble medieval que és eix central comercial, on hi reposen les esglésies de Sant Miquel i Santa Maria.

A Barberà de la Conca podem donar una volta pel castell templer, l’església i el celler modernista. Hem de pensar que els vins són realment importants, reconeguts per la DO Conca de Barberà. D’altre banda, al poble de Les Piles, hi trobem l’església dedicada a Sant Martí, d’estil neoclàssic i construïda al segle XVIII, i dalt d’un petit tossal, hi ha l’ermita dedicada a Santa Eugènia, patrona de la població.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *