Una imatge per sempre… consells per a fotografiar la natura

Un paisatge verd, una muntanya, la fauna més variada… la natura és bella i la podem capturar en un instant per a tota la vida. Només cal una càmera de fotos i una mica d’imaginació per tal de fotografiar la natura amb èxit.

Et donem alguns consells per tal de d’aprofitar al màxim la teva càmera quan estiguis d’escapada rural en algun indret de Catalunya. Esperem que aconsegueixis unes imatges de pel·lícula!

La profunditat de camp
Parlem de l’amplitud de la zona on està enfocada una fotografia. Aquest paràmetre depèn de l’obertura de l’objectiu i de la mida del sensor o del format de la pel·lícula. Normalment, en el cas de fotografia de paisatge busquem la màxima profunditat de camp per tal de que tota la composició estigui enfocada, tant les parts d’un paisatge més allunyades com les més properes. En canvi, per a fer fotografies d’animals o primers plans de flors o plantes, convé tenir poca profunditat de camp per tal d’aïllar el subjecte del fons.

La llum
No hi ha una llum ni unes condicions climàtiques ideals per a fer fotografies de paisatge, sempre depèn del que volem expressar en aquella fotografia i dels gustos personals. De tota manera, aviat veurem que la llum del migdia d’un dia amb molt de sol no és ideal per aconseguir les millors imatges, de fet les millors s’aconsegueixen a l’alba o, fins i tot, a la nit.

La composició

Quan comencem a fer fotografies, moltes vegades tenim la tendència a situar els objectes al centre de la imatge i això fa que les fotografies siguin poc dinàmiques. Els fotògrafs més experimentats composen les seves imatges situant els objectes lleugerament desplaçats del centre. Ho pots provar, i veuràs com les teves fotografies milloren molt!

L’equip
Si teniu intenció de fer fotografia de paisatge de forma més seriosa, és important portar un equip adequat que inclou un trípode i una càmera amb controls manuals, tenint en compte, però, que el pes també és un factor important si anem d’excursió per la muntanya.

Tens molta més informació sobre la fotografia de natura al blog de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura. A més, pots allotjar-te en cases rurals amb tallers de fotografia i passar-ho molt bé.

3 thoughts on “Una imatge per sempre… consells per a fotografiar la natura

 1. Buddy

  Dana Pearson – Hi! I am hoping I did evyenthirg right, I would love this session :& I liked on Facebook and shared the link with all my contacts! Truly incredible work!

  Reply
 2. 94Loreen

  Hi blogger, i must say you have very interesting posts here.
  Your page should go viral. You need initial traffic boost only.

  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *