Descobreix Catalunya amb bicicleta

Catalunya és immensa. Des dels Pirineus fins a les comarques tarragonines, el contrast de paisatges ens ofereixen una sensació diferent de colors i aromes. Podem fer excursions per tal de descobrir la Catalunya rural més impressionant. Una de les millors maneres és fent rutes de cicloturisme; agafa la bicicleta i no paris.

Itineraris pel Delta de l’Ebre

No et perdis visitar el Parc Natural del Delta de L’Ebre amb bicicleta, un itinerari renovat per tal de gaudir amb tota la família. Aquest territori tarragoní és pràcticament pla, cosa que facilita practicar un turisme diferent, entre allò més rural i agrícola, i que cada cop concentra major nombre de ciclistes. Aquest nou itinerari, de 6,8 km, s’inicia al Muntell de les Verges, duna natural a la vora del riu Ebre, segueix per la zona de la desembocadura, la bassa del Garxal i torna fins a Muntell.

Aquí tens les cases rurals de la zona de l’Ebre per allotjar-te.

Cicloturisme al Baix Empordà

La comarca del Baix Empordà, a Girona, es converteix en un dels llocs perfectes per tal d’aprofitar la bona xarxa de carrils de bici, amb 250 km. A més de les muntanyes, permeten fer rutes a les zones costaneres de la vall d’Aro, Palafrugell i la coneguda Via Verda que va de Sant Feliu de Guíxols a la ciutat de Girona.

Una de les rutes més conegudes és la del baix Ter, que voreja el riu, i preserva un alt valor mediambiental on poder veura fauna i flora autòctona. Als pobles de Torroella de Montgrí i l’Estartit hi podem fer parada i passar el cap de setmana.

Descobreix els millors allotjaments rurals a la comarca de Girona.

De Lleida a los Borges Blanques

A ponent, el Segrià ens regala camins de llacunes, sèquies i arbres fruiters. Aquest itinerari engloba 61.6 km, el podem fer durant 3 hores i mitja, i passa pels pobles de Nontoliu de Lleida, Sarroca de Lleida, el Cogul i Castelldans. Cada poble ens aporta un monument per a visitar, com Llardecans, on veure la farmàcia més antiga de Catalunya; a Cogul trobem les coves rupestres i a les Borges Blanques no hi ha falta l’església de Santa Maria.

Tria la teva casa rural a la zona de Lleida.

Màxima precaució

Practicar cicloturisme no és fàcil, per això cal seguir una sèrie de recomanacions, en especial quan es comparteix circulació amb els vehicles de motor. Es vital respectar les normes de trànsit, utilizar les llums quan es fa fosc, portar sempre casc, i tenir una assegurança si feu moltes sortides amb aquest mitjà.

Foto: pe5pe

One thought on “Descobreix Catalunya amb bicicleta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *