El Pont de Suert, una joia a l’Alta Ribagorça

Entre les muntanyes dels Pirineus Catalans, trobem un racó magnífic ple de natura i cultura. El Pont de Suert és la capital de l’Alta Ribagorça i engloba un ric patrimoni cultural, etnològic i natural que no ens podem perdre. Gaudeix d’un paisatge meravellós que es troba al bell mig de les muntanyes catalanes, aragoneses i franceses.

El seu centre històric és un dels atractius principals, doncs d’origen medieval, permet descobrir la Plaça Major, la Plaça Mercadal, el Palau Abacial, l’Església Vella, que reuneix una col·lecció d’Art Sacre amb obres dels segles XVII i XVIII.

La població ens deixa llocs de natura incomparable. Com ara la serra de Sant Gervàs, al Prepirineu, el Corronco de Durro i el cim del Cap dels Vedats d’Erta. Hi podem fer rutes de senderisme amb tota comoditat.

Alguns dels itineraris engloben el Camí de l’Aigua, que va des del Pont de Suert fins a Caldes de Boí unint la fantàstica Vall de Boí amb fort patrimoni cultural format per esglésies romàniques. Altres camins òptims per l’excursionisme son la Ruta de la Fauna de Montiberri, la Ruta de la Fauna de Senet, el Camí del Portús o el Camí del Cap de la Faiada.

A la comarca de l’Alta Ribagorça s’estén el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic nacional de Catalunya amb llacs i estanys d’origen glacial quaternari que ens permeten veure una altra perspectiva del Pirineu.

Els nuclis del propi municipi del Pont de Suert són molt interessants perquè ens deixen un gran patrimoni cultural que també podem veure. Si tenim uns dies, recomamen Castelló de Tor, a 900 m d’altitud, on trobem el pont romànic que data del segle XII. També hi ha el poble de Igüerri, situat a 1.321 m d’altitud, amb l’església del dedicada a Sant Esteve; Iran, a 1.288 m d’altitud; o la bellesa de Llesp.

2 thoughts on “El Pont de Suert, una joia a l’Alta Ribagorça

 1. BestKurtis

  I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got high quality
  content. If you want to know how to make extra $$$, search for:
  Ercannou’s essential adsense alternative

  Reply
 2. NealBold

  I have checked your page and i’ve found some duplicate
  content, that’s why you don’t rank high in google’s
  search results, but there is a tool that can help
  you to create 100% unique content, search for: SSundee advices unlimited content for your blog

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *