Els vídeos, estratègics per a Toprural

Molts ja sabeu que l’estratègia de Toprural passa per oferir als viatgers el major nombre de continguts possible: més allotjaments, més opinions de viatgers, més fotos i des de fa algun temps, més vídeos. És la nostra carrera pels continguts (enllaç en castellà).

Per això, des d’octubre de 2007 oferim als propietaris dels allotjaments rurals l’opció a publicar els seus vídeos a Toprural. No obstant, encara que els propietaris poden publicar vídeos de forma gratuïta, molt pocs han aprofitat fins ara aquesta possibilitat. Després de 1 any i mig, només el 2% dels allotjaments ha publicat un vídeo (més de 1.000 vídeos sobre 55.000 allotjaments).

Per aquest motiu a Toprural hem decidit invertir en la producció de vídeos per donar exemple.

Per començar vam seleccionar a França un proveïdor extern, Cobra Creation (enllaç en francès). Entre desembre de 2008 i gener de 2009 vàrem encarregar la realització de 100 vídeos de prova a la regió de Nord-Pas-de-Calais (vídeo + 10 fotos). Aquests vídeos ja estan publicats a Toprural. Després vàrem ampliar el projecte amb la realització de 1.000 vídeos addicionals (10 per cada província francesa). Durant els pròxims mesos, 2 equips de la productora recorreran França per completar aquest encàrrec.

A l’abril hem ampliat el projecte a Espanya amb una oferta basada en el tipus de promoció i l’antiguitat dels allotjaments. Toprural assumeix els costos de producció dels vídeos i el propietari, si el seu allotjament compleix els requisits (2.100 allotjaments a Espanya), paga una petita quota per les despeses de gestió. L’execució dels videos anirà a càrrec d’una xarxa provincial de col·laboradors autònoms experts en la realització de vídeos. Fins ara hem rebut 300 sol·licituds i esperem que altres propietaris es sumin a la iniciativa.

Com va néixer la idea?
La idea sorgeix de Jesús Encinar (enllaç en castellà), fundador i CEO d’Idealista.com, soci i conseller estratègic de Toprural. Ell ens va plantejar prendre la iniciativa davant la falta de resposta dels propietaris francesos, per aconseguir continguts únics que ens diferenciessin dels nostres competidors francesos. França és el major mercat de turisme rural d’Europa i també el més antic. Potser per això costa més acceptar noves iniciatives, a diferència d’altres mercats més joves. Després de veure el potencial de la iniciativa, vam decidir ampliar-ho també a altres països com Espanya i Itàlia.

Quin tipus de vídeos podran veure els viatgers?

  • Els vídeos seran breus, amb una duració màxima de 2 minuts.
  • El format serà tipus reportatge, semblant a l’estil càmara a l’espatlla de programes com España Directo o Españoles por el Mundo.
  • Els propietaris apareixeran al vídeo i mostraran el seu allotjament al viatger: exterior, zones comuns, dormitoris, banys, etc.
  • Amb so real, res de música ni veu en off.

Més informació: Fòrum propietaris Toprural (enllaç en castellà)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *