Festes rurals per Nadal

En aquests dies senyalats l’entorn rural li pren la capdavantera a les grans ciutats. Les tradicions, més arrelades als pobles, sovint són espectaculars i van carregades d’un simbolisme i una màgia molt atractiva.

Els focs de la nit de Nadal són una tradició prou desconeguda, però la nit del 24 de desembre el foc serà protagonista passada la mitjanit a molts indrets en forma de fogueres i torxes. A pobles com Organyà és tradició cremar un carro, a Bagà s’encenen les faies o a Tavertet les fogueres acompanyen una botifarrada popular.

Altres activitats ben arrelades són els jocs, com quintos, quines i plena. Tres noms per a un mateix joc d’atzar que reuneix a grans i petits després dels àpats nadalencs en poblacions com Llagostera, Begur, Taradell o Llers entre d’altres.

I passades les celebracions familiars dels dies assenyalats s’apropa el dia dels Sants Innocents. Són molts els pobles on és necessari pagar un tribut per circular pel carrer. Sens dubte, una de les festes més reconegudes en aquests dies és la Festa de la Banya a Castellvell del Camp, provincia de Tarragona, on arribat el vespre podràs tastar gratuïtament una torrada amb cansalada, llonganissa, arengada i oli nou.

Bones festes rurals!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *