Gaudeix de les fires i mercats medievals de Catalunya

Cap a la primavera, Catalunya és una festa amb tota classe d’esdeveniments. Les fires i mercats medievals són de llarga tradició i es realitzen a una gran part de les poblacions catalanes. En aquests mercats trobem productes artesanals i, moltes vegades, els comerciants i la gent del poble van vestits com si estiguessim a l’Edat Mitjana. Ens espera una escapada de cap de setmana de natura envoltats de trobadors.

X Trobada de Grups de Recreació Medieval a Ciutadilla. Una festa que es fa cada any entorn a principis de maig amb fira d’artesans, tallers de ceràmica i productes gastronòmics, i fins i tot, espectacles de focs i danses.

Festa de la sal de Cardona. A principis de juny trobem aquesta fira medieval on es concentren oficis, gremis i confraires medievals amb mercats d’artesans i menestrals, espectacles, cerimònia de recuperació de la memòria històrica i visita a la Cardona medieval.

Mercat medieval dels canonges a la Seu D’Urgell. Del 2 al 3 de juny, no et pots perdre aquesta festa on es torna a l’ambient medieval pels carrers de la població. Ens esperen espectacles, un mercat i recreacions històriques i teatrals.

Mercat medieval de Castellet i la Gornal. Del 9 al 10 de juny, les paradetes de productes artesans són les protagonistes del poble. A més, cantades de trovadors, músics i contadors d’històries.

Mercat medieval de Batea. Del 30 de juny al 1 de juliol, Batea reviu el passat en un mercat que data del segle XII. A més de parades d’artesans i venedors de productes de la terra, amb gastronomia tradicional, trobarem representacions escèniques, malabars, i altres actes com les visites al nucli antic de la població.

Altres fires medievals molt importants que es celebren a Catalunya són la de Vilanova i la Geltrú, al maig, i la de Montblanc, a finals d’abril.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *