GR-92, el sender del mediterrani

Avui els hi proposem una forma ben diferent de veure la costa catalana habitualment col·lapsada de banyistes durant els mesos d’estiu. Es tracta d’un gran recorregut de 583 kms, dividit en 31 etapes i que s’estén des de Portbou fins a Pont de l’Olivar (Ulldecona). Inaugurat l’any 1992, rep el nom de GR-92 en record dels jocs olímpics d’estiu d’aquell mateix any.

Durant els mesos de tardor i hivern, aquesta excursió ens permetrà veure paisatges inolvidables de la costa catalana: platges, cales i acantilats. Tota la provincia de Girona, de Portbou a Roses i de El Cortalet fins a Tordera seguirem pràcticament la línia de costa, endinsant-nos en algun moment en trams més distants, però des d’on seguirem sense perdre de vista el mar.

Després el recorregut canviarà de paisatge. De Tordera fins a Hospitalet de l’Infant farem via per les serralades prelitorals, excepte en algun tram al nostre pas pel Garraf, Tarragona i Cambrils, des d’on tornarem a avançar junt al Mediterrani fins arribar a Amposta i Pont de l’Olivar, última etapa del GR-92.

El “sender del Mediterrani” té diverses variants i a través dels seus recorreguts podrem passar pels parcs naturals del Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà, Montnegre-Corredor, Collserola, Garraf, Olèrdola i vorejar el Delta de l’Ebre.

Una ruta imprescindible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *