Jornades i fires gastronòmiques de tardor a Catalunya

Durant la tardor la verema ha donat els seus fruits i els boscos s’omplen de bolets per aportar noves sensacions a una estació plena de colors i sabors. Els productes del camp ofereixen gran riquesa per a menjar bons plats aquests mesos. Tot això i més es troben en moltes fires gastronòmiques que es celebren en diferents indrets de Catalunya. Fem un repàs.

BlogCat

Tardor Gastronòmica a Sant Celoni

A la població de Sant Celoni es realitza una de les fires amb més èxit que dura tot el mes d’octubre. El seu objectiu és donar a conèixer la qualitat de la gastronomia de la zona amb diferents activitats, com són degustacions de tapes, sopars amb menús, tallers, concursos, mostres… A més, un total de 31 establiments oferiran tapes i menús especials. Per a més informació, consultar: http://www.santceloni.cat/tardorgastronomica

Jornades gastronòmiques del Calamarenys

A Arenys de Mar, al Maresme, aquestes jornades tindràn lloc fins el 27 d’octubre i el protagonista absolut és el calamar, un producte típic de la població. Així, trobarem 21 restauradors, juntament amb una trentena de restaurants del Maresme, que oferiran menús especials amb calamars i altres peixos de la zona. Pots consultar el programa i molt més a: http://www.calamarenys.comhttp://www.calamarenys.com/

Jornades Gastronòmiques del Bolet de l’Alta Ribagorça

A la comarca de l’Alta Ribagorça, a terres de Lleida, aquesta fira es realitza de l’11 d’octubre al 3 de novembre amb el bolet com a producte estrella. En aquest cas seràn diferents restaurants de la comarca que tindran menús amb bolets, un producte força important en aquestes terres i de temporada. A més de bolets, també trobarem altres productes de la zona com la gustosa carn de vedella. La informació de les jornades es troba a http://www.altaribagorça.cat

Jornades gastronòmiques del corder a la Terra Alta

Productes artesans i el corder es poden tastar en aquesta zona de Tarragona fins el 27 d’octubre. Enguany hi participen 20 restaurants per tal de difondre les característiques i virtuts del corder criat pels ramaders de la Terra Alta. També hi haurà vi, oli, embotits, rebosteria… A més dels menús, hi destaca la degustació d’oli de la DOP Terra Alta. Bon profit! Per a més informació, visitar : http://www.terra-alta.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *