La petjada hippie a Eivissa

Eivissa és coneguda per tots com sinònim de festa i disbauxa, però també té una vessant desconeguda per a molts de nosaltres que convida justament a tot el contrari: els que cerquin calma, quietud i repòs també poden anar a trobar-los a l’illa pitïusa i de ben segur no en quedaran decebuts.

No en va l’illa va ser escollida com a paradís hippie per antonomàsia durant els anys ’60, abans de la massificació i l’auge del turisme. Aquells primers i tímids estrangers es van endinsar i fusionar amb la cultura de l’illa i la van fer seva, aprofitant-ne la seva singular bellesa, instal·lats a tres nuclis principals:

Sant Joan acull no només l’aeroport de l’illa, sinó també cales d’aigua cristalina per als amants del busseig, allunyades de la massificació, i carrers salpicats de cases blanques com l’illa i verdes, i esglésies rurals centenàries, amb murs blancs i cementiris adosats.

Un dels altres llocs on Eivissa es fa més típica és Sant Carles, petita població dins el municipi de Santa Eulàlia, que acull tots els dissabtes el mercadet de Las Dalias (web en castellà), típic hippie i ja un clàssic de l’illa. És un dels indrets menys massificats i tranquils de l’illa, atès que està situat en l’interior, cosa que permet passejar tranquil·lament pels seus carrers i allunyar-se del turisme convencional de platja.

Un altre mercadet d’artesania hippie que no us podeu perdre a Santa Eulàlia és el d’Es Canar, tots els dimecres, molt més conegut i alhora massificat que el de Las Dalias, però que encara conserva el seu encant.

Trobareu més informació sobre mercats i altres punts d’interès del municipi de Santa Eulàlia a la web de l’ajuntament.

Audrey Hawes-Mayayo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *