La “Suïssa manxega”, escollida com la millor vista

La casa Hostal Rural Miralmundo, d’Ayna, a Albacete, ha estat la guanyadora de la selecció de fotografies “les Millors Vistes” de Toprural que ja vem presentar setmanes anteriors. La fotografia es va fer un matí assolellat de maig mentre Ángela, propietària de la casa, deixaba un esmorzar sobre la taula i va obrir la finestra per capturar aquesta imatge que s’ha convertit en el paisatge que més ha agradat a la comunitat Toprural de Facebook.

Hostal Rural Miralmundo en Ayna, (Albacete)

La casa Miralmundo es troba a Ayna, població d’Albacete, també anomenada com “La Suïssa manxega” al estar enclavada a l’estret del canyó del riu Mundo, a la Serra del Segura (enllaç en castellà). L’hostal ofereix al despertar magnífiques vistes de les muntanyes que acompanyen al riu, i tal com comenta la seva propietària: “la primera cosa que fem pel matí es pujar al màxim les persianes, treure les cortines i veure Los Picarzos, que es com es diu aquesta muntanya”.

Inaugurat al setembre de 1997, l’hostal va ser reformat al juny de 2009, combinant a la perfecció pedra, fusta i forja amb tonalitats càlides i vives que veiem a les habitacions, cadascuna decorada de manera diferent, un ambient acollidor i casolà. “No falten les magdalenes i les galetes del forn de llenya del poble, les torrades de pa casolà i l’oli dels nostres olivers”, comenta Ángela, orgullosa del seu allotjament.

casa rural hostal miralmundo

Què podem visitar a Ayna? Ángeles ho té forá clar: “la majoria dels nostres clients es senten atrets per la naturalesa de la Serra de Segura d’Albacete i fan des de simples passejades a la vora del riu Mundo, a rutes de senderisme, escalada, fer la ruta dels escenaris del rodatje de “Amanece que no es poco”, el naixement del riu Mundo a Riópar, així com la resta dels pobles que formen la Serra d’Albacete”, Letur, Yeste, Liétor, Alcaraz”.

Cascada-en-el-Río-Mundo-en-Ayna1

Ayna s’ha convertit en destí obligat pels amants del senderisme i l’escalada. També pots gaudir de les diferents rutes turístiques de la zona i de tota la seva gastronomia. A què esperes per fer una visita? Aquí et deixem la pàgina oficial d’Ayna (enllaç en castellà), per a que descobreixis tot el que aquesta població et pot oferir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *