Parc Natural d’Aralar

Ara que l’estiu comença a fer-se sentir, potser us ve de gust refrescar-vos i gaudir de la natura en estat pur i d’un paisatge que de ben segur us encisarà: Acompanyeu-nos en la nostra ruta per la comarca del Goierri, a Guipúscoa, si voleu conèixer l’Euskadi més profund i natural, ja en la frontera amb Navarra.

El Parc Natural d’Aralar (web en castellà) és una de les meravelles d’aquesta comarca. Al municipi d’Ataun, natura, cultura i gastronomia s’uneixen a les rutes mitològiques, a peu o en btt que us proposen des de la seva web de turisme, però si encara no en teniu prou des d’aquí podeu continuar gaudint del Parc Natural.

Continuant cap al port i el turó de Lizarrusti, trobareu el centre d’Interpretació del Parc, que actualment està tancat fins 2009. Més enllà es troba l’embassament de Lareo, enquadrat en una zona rica en dòlmens, menhirs i altres restes prehistòriques.

Podeu fer un alt al vostre camí a l’ermita i el refugi d’Errenaga, punt de reunió des de l’any 1946 que actualment va perdent la seva funció religiosa, per després retornar a Ataun o seguir el vostre camí cap a Navarra; però això sí, no oblideu tastar en el vostre recorregut el formatge Idiazábal, amb denominació d’origen.

Alguns allotjaments recomanats prop del parc:

Agroturismo Korteta

Caserío Lazkao-Etxea

Alustiza

Trobareu més informació i rutes a: Ajuntament de Lazkao (en castellà)

Audrey Hawes-Mayayo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *