Ruta de Salamina

Segurament haureu sentit parlar del llibre “Soldats de Salamina” de l’escriptor Javier Cercas. En el seu moment va ser un autèntic best-seller. Fins i tot va ser adaptat al cinema per David Trueba. Si no heu llegit el llibre estigueu tranquils, no volem revelar la trama. Però si comentar una interessant ruta que apareix a la novel·la i que travessa la comarca de Pla de l’Estany a Girona.

Santuari de Santa Maria de Collell

A Sant Miquel de Campmajor podrem visitar l’esglèsia romànica dels segles XI-XII. Molt aprop, front al santuari de Santa Maria de Colell començarem els nostres 12 km de ruta. L’excursió és circular, acabarem en el mateix punt de partida. Hi trobarem un suau desnivell i una clara senyalització durant tot el trajecte.

Davant el mateix santuari trobarem les indicacions que ens mostren l’inici de la ruta de Salamina. D’entrada caldrà dirigir-se cap a la creu oratòria on antigament es trobaven els habitants de Mieres i El Torn per a les romeries.

Seguint el curs del riu Ser i travessant-lo ens plantarem davant d’El Torn i des d’allà iniciarem la tornada cap a Sant Miquel de Campmajor vorejant la serra de Cadamont. Al nostre pas veurem les construccions medievals del Castell i Molí de Roca. La nostra ruta acabarà novament davant el santuari de Santa Maria de Collell.

Aquesta ruta, de nivell mitjà, ens permetrà conèixer millor el patrimoni cultural i natural del Pla de l’Estany.

Més informació: Mapa de la ruta, Pla de l’Estany

One thought on “Ruta de Salamina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *