Rutes als boscos de fulla caduca, l’espectacle de la tardor

Durant aquesta època de l’any, molts boscos i parcs naturals canvien les seves fulles oferint un paisatge diferent i fantàstic on veure els contrastos de la natura. Es converteix en la millor estació de l’any per tal de fer rutes i excursions per la muntanya. Catalunya ens deixa zones on practicar senderisme. Avui descobrim les rutes als boscos de fulla caduca!

Les zones verdes de Catalunya ofereixen parcs de tipus mediterrani on trobem molts pins que no canvien les seves fulles i altres boscs caducifolis on hi predominen les fagedes, els roures i avellaners que sí muden les fulles a la tardor.

S’estenen pels boscos de la Catalunya central i nord, sobretot a la comarca d’Osona, on hi destaquen els arbres del Montseny, les Guilleries, el Collsacabra o la famosa Fageda d’en Jordà. En aquests podem fer interessants rutes alternatives per tal de caminar sobre les fulles i arribar a llocs meravellosos.

Ruta interior de Collsacabra

A la zona nord d’aquest parc, el Collsacabra és una comarca que ofereix una vegetación humida amb fagedes i roures. Aquesta excursió ens portarà a visitar l’interior de la zona que es pot fer amb bicicleta tot terreny o a peu. Passarem per algunes poblacions, com ara Rupit, que destaca pel seu patrimoni arquitectònic.

Al seu pas, trobarem el torrent del Gravet, i pujarem al santuari del Far, on veure vistes de les Guilleries. En aquesta ruta també ens aturarem a les poblacions de Pruit i Susqueda.

Ruta ermites del parc de les Guilleries

Les Guilleries ofereixen muntanyes amb castanyers, alzines, roures i faigs. És pura natura i lloc indicat pels amants de les excursions i de la recollida de bolets. Passarem pel poble de Sant Hilari Sacalm on hi ha l’ermita de la Mare de Déu del Pedró i per Osor amb l’església dedicada a Sant Pere.

Ruta Joan Maragall a la Fageda d’en Jordà

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ocupa una gran extensió i la zona de la Fageda d’en Jordà és realment un dels punts culminants de la Catalunya amb més natura que agrupa les poblacions d’Olot, i Santa Pau.

Aquest itinerari és curt i de poca dificultat, ideal per a passejar tranquil·lament per les fagedes i veure la seva gamma de colors daurats i marrons de les fulles abans de caure. Ve senyalitzat com a sender 2 i ens trobarem un monòlit en memòria del poeta Joan Maragall on hi ha un poema dedicat al bosc.

One thought on “Rutes als boscos de fulla caduca, l’espectacle de la tardor

 1. Do-It-Yourself

  boundaries for the needs first, it’s going to just put more money in foreign oil
  pockets and may haven’t much influence on our retail prices.

  Lastly, anyone have to be capable of maintain energy to use at the later
  time. – Next you need for connecting the blades with a shaft which, subsequently, connects to the motor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *