Una nova temporada d’esports d’aventura: cases rurals per practicar barranquisme

Alguns esports d’aventura es desenvolupen durant tot l’any i d’altres en determinades estacions, com els relacionats amb l’aigua. Per exemple, en el Pirineu de Lleida ja han obert portes a alguns esports d’aventura coincidint amb l’arribada de la primavera.

Els responsables d’establiments de turisme actiu del Pirineu Lleidatà afirmen que els esports d’aigua es posicionen com els més sol·licitats, sent el rafting el més important, seguit del barranquisme, l’hidrospeed i el kayak.

El barranquisme, també anomenat descens de barrancs, cada vegada és més practicat, doncs permet, a més, practicar altres esports com l’espeleologia, el senderisme o l’escalada. És tota una experiència al poder passar per trams amb cascades de diferentes altures, ja sigui caminant, nedant, amb cordes… però sempre calen coneixements i s’ha de fer en grup i guies per una major seguretat.

Precisament, si vols descobrir aquest esport per tots els indrets rurals de Catalunya, et recomanem cases rurals per practicar barranquisme. Estàn a prop de llocs per fer aquest esport.

Cal Jafra, Llorenç del Penedes, (Llorenç del Penedès), Tarragona
Una casa molt complerta per a gaudir de l’entorn del Penedès. A prop de la casa, podem fer diferents activitats: de naturalesa, esport, oci i gastronomia, on el barranquisme també pot ser practicat.

Casa Teulé, Esglesies (les), (Sarroca de Bellera), Lleida
Una magnífica proposta per anar amb grup i practicar diferents esports d’aventura, gràcies a l’entorn, al Pirineu de Lleida, on baixar en barrancs del Parc Nacional d’Aigües Tortes, Sant Maurici, Congost Mont-Rebei, Vall Fosca…

Cal Sodhi, Arguestugues, (Valls d’Aguilar (Les)), Lleida
A la casa es realitzen rutes a mida per tal de poder triar l’esport que vulguis. L’entorn dels pirineus de Lleida fa que aquesta zona sigui la millor per baixar barrancs, fer excursions verticals, pujar per la muntanya.

Mas Batlló, Vilallonga de Ter, Girona
Aquí el barranquisme es pot fer en terres gironines, concretament a Camprodón, Beget, i les muntanyes del voltant de Santa Pau de Seguries.

Can Peric, Camprodon, Girona
El mateix entorn que l’anterior, en aquest allotjament es fan tallers de diferentes esports actius, on el barranquisme és força important.

Cal Marti, Guixers, (Guixers), Lleida
Al voltant de la casa, l’entorn rural ens deixa llocs com l’embassament de la Llosa del Cavall, el mirador del Codó, i les serres del Port del Comte i del Cadí on fer barranquisme.

Mas Virgili, Mila (el), Tarragona
A les comarques de Tarragona, la serra de Prades, a 4 km de la casa, ens deixa llocs fantàtics per baixar o pujar barrancs, t’hi apuntes?

Mas Corbella, Alcover, (Alcover), Tarragona
Aporta l’espai ideal per a gaudir de la natura i realitzar moltes activitats en llocs d´interès disponibles a menys de 30 minuts, com les cascades, que es trobem a 5 km de la casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *