Una passejada per la Serra del Montsec

Situada a les comarques de Lleida i fent frontera amb Aragó, la Serra del Montsec és una serralada calcària de més de 40 km de llargada distribuïda entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Podem fer rutes interessants, doncs hi trobem diferents espais naturals per conèixer la riquesa cultural de les seves poblacions.

Vegetació. Aquest indret destaca per ser un espai natural de gran riquesa botànica. S’hi concentren vegetacions eurosiberiana i mediterrànies. Fins i tot, trobem arbres d’interès nacional, com ara el roure de Calfí a Àger, l’alzina del Cal Penjat a Baronia de Rialb o el ginebre del tuberic a Castell de Mur.

Fauna. La zona és coneguda per les seves àrees de protecció especial: per una banda, la Reserva de Fauna Salvaje de Sant Llorenç de Montgai famòs pels seus embassaments i espècies poc freqüents com el trencalòs. Per l’altre, la Reserva Natural Parcial de la Noguera Ribagorçana-Mont Rebei on hi destaca la llúdria que trobem als rius.

Rutes i espais naturals
. L’anomenat Montsec de Rúbies presenta jaciments paleontològics i zones rocoses per a fer turisme d’aventura, com escalada o muntanyisme. Una ruta per la zona d’Ares ens permet entrar i veure nombroses coves i embassaments que podem creuar amb barques o canoes. A més, és important el Parc Astronòmic del Montsec on es fan trobades per tal de veure els astres.

La seva riquesa medieval i patrimonial ens porta als pobles de Sant Esteve de la Sarga, on veure castells i torres; Alòs de Balaguer i les seves pintures rupestres; Artesa de Segre amb el Museu del Montsec i l’església romànica de Sant Romà de Comiols o Camarasa amb els espais de la Batalla del Segre i la cova del Tabac.

2 thoughts on “Una passejada per la Serra del Montsec

  1. m'importa una merdaaa

    Me la sudaaa!!!!!^^
    Sabes que es una caca? Una cosa negra, blanda… no dice nada! Eso es lo que es esta página. Una gran CACA!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *