Una visita al Parc Natural del Montseny

A l’estiu ens agrada passejar pel bosc en busca de noves emocions. Catalunya és rica en muntanyes amb una flora i fauna molt especial i alguns parcs naturals reconeguts a tot el món.

El Parc Natural del Montseny, situat entre las comarques d’Osona, Vallès Oriental i La Selva, ocupa part de la comarca de Barcelona i de Girona. Presenta una gran varietat ecològica i és reserva de la biosfera per la UNESCO des de 1978.

És el lloc ideal per a fer excursions a peu i descobrir no només el seu magnífic paisatge sino també boniques poblacions a peu dels boscos, amb forta història arrelada i monuments d’interès. L’àmbit del parc natural comprèn un total de 30.120 hectàrees, distribuïdes entre divuit municipis.

El Parc Natural és tot un viatge als paisatges de la mediterrània i l’Europa Central, amb boscos, prats, rius, alguns penya-segats, i tarteres. Dins la mediterrània, el Montseny ens regala alzinars o pinedes al costat de la Garriga. El contrast el trobem amb els paisatges característics dels boscos centreeuropeus, on trobem arbres alts, fagedes i rouredes.

Alguns dels cims més importants són el Turó de l’Home, amb 1.706 m; les Agudes, amb 1.703 m; o el Matagalls, amb 1.697 m. Hi podem arribar sense dificultat, practicant senderisme i admirant la riquesa del paisatge del camí.

S’hi fan forces accions per tal de donar a conèixer la natura al Parc. Per exemple, el programa “Viu el parc” ofereix un conjunt d’activitats plàstiques, escèniques, musicals, folklòriques i de difusió del patrimoni natural i cultural de la zona, que es desenvolupa de juliol a novembre.

No et perdis alguns dels municipis que engloban la zona del Parc: Arbúcies, on visitar el Castell de Montsoriu; Breda, amb els Monestirs de Breda i el de Sant Salvador; Sant Hilari Sacalm, amb el seu Museu Guilleries; Sant Celoni, on hi destaca el Recinte emmurallat de la Força; o Viladrau, amb el Patrimoni de l’Església romànica de Sant Martí de Viladrau, entre d’altres.

Foto: Perrimoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *