Una volta rural per La Rioja, molt més que vins

Encara que la comunitat autònoma de La Rioja és força coneguda per les seves bodegues i els vins de fama internacional, ofereix molt més. És història, tradició, modernitat… i rutes rurals. Avui us recomanem alguns dels racons més especials. Anem cap a La Rioja?

Turismo rural a La Rioja

El Parc Natural de Serra Cebollera, de superfície de 236,4 km2, és un eix clau ple de naturalesa que val la pena visitar. Hi trobem formacions geològiques, boscos naturals de roble, cascades, salts d’aigua… Hi ha forces camins per anar d’excursió que ens potaràn a alguns cims, no superiors als 2.000 metres, com ara el Puerto de Santa Inés, el Castillo de Vinuesa o el Peñón de Santocenarrio.

A més, podem entrar al seu centre d’interpretació, que es troba a Villoslada de Cameros, on trobem un santuari força popular a la zona, l’ermita de Nostra Senyora de Lomos de Orio.

Les vies verdes són antigues infraestructures ferroviaries ara reconvertides en itineraris cicloturistes. En aquest cas, destaquem la que va d’Haro a Ezcaray. Ens porta per la Rioja Alta cap a la Serra de la Demanda. Veurem certs llocs de fort interès patrimonial: la població de Santo Domingo de la Calzada, l’estació de Bañares i la bella població de Castañares de Rioja, entre d’altres.

El senders de la Verdura es troben a Calahorra i permeten conèixer la llarga tradició agrícola de la localitat. Poden caminar tranquil·lament per entorns fàcils i molt plans. Veurem les riberes de l’Ebre, l’embassament del Perdiguero; el cim de La Mesa i l’entor de Los Agudos.

El lloc també ens deixa vies romanes, com la d’Iregua, on poder passejar per l’antiga calçada romana de la vall, amb un fantàstic mirador del riu. Una altra de les rutes naturals que no ens podem perdre és la de les Viniegras, per passar per camins tradicionals que ens porten al principi del riu Urbión.

Però hi ha més, doncs el sender d’Aradón, a Alcanadre, ens porta des de la població fins a l’ermita d’Aradón, i podem anar a peu o en bicicleta. Al camí guadirem de la vegetació de ribera, conservant hàbitats de fort interés, com el visó europeu.

Tens molta més informació a: Turisme de La Rioja. (enllaç en castellà)

One thought on “Una volta rural per La Rioja, molt més que vins

  1. Wanita

    tweets and blog, some great resources and some good humored fun as well. Great stuff. Both are winners for suoe2#8&30;congratulatirns to Grace for a very interesting initiative.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *