Valle del Ricote, Múrcia, un cap de setmana històric i rural

Ara que sembla que el sol i el bon temps volen sortir, res millor que organitzar un cap de setmana al Valle del Ricote, a Múrcia, que uneix natura, esports d’aventura i un patrimoni cultural i aquitectònic molt interessant. Trobarem jaciments, pobles de passat àrab, rutes per la vall i molt més. Apunta els nostres consells per visitar i descobrir entorns rural magnífics.

valle del ricote

Aquesta vall engloba pobles de gran història amb rutes rurals molt fàcils de fer que es troben al costat del mar i de parcs en els que arribar tot fen una excursió. Un d’ells és el Parc Regional de Cabo Cope-Puntas de Calnegre, al sud Múrcia, que ofereix 17 km on les muntanyes i el Mar Mediterrani són protagonistes a les terres de Águiles i Lorca. Hi trobarem zones geològiques amb dunes fòssils, platges i penya-segats que ens aporten un paisatge molt especial. Cabo Cope ha estat nomenat Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Cova de la Serreta
Molt a prop, a Cieza, la Cova de la Serreta compte amb un jaciment romà en el seu interior a més de pintures rupestres, de les més antigues i ben conservades que poden trobar a tot l’Estat.

Esports d’aventura
En el Valle del Ricote la naturalesa permet la pràctica de molts esports d’aventura. No només el senderisme és un dels més practicats sino que les diferentes cares paisatgístiques el fan molt atractiu per a fer escalada, rutes a cavall, BTT, rafting pel riu Segura i d’altres nàutics al estar al costat de la costa.

Les poblacions de la Vall
El passat àrab de les seves poblacions es pot veure en construccions d’aquella època. Ricote, per exemple, té una gran tradició gastronòmica en el seu vi artensal, a més de poder veure l’església de San Sebastián, i la Casa Grande o de los Llamas, d’estil barroc murcià.

A Blanca és on es troba el Centre d’Interpretació de Luz y el Agua, que es pot visitar. També veurem l’església, la casa La Favorita, o la Fundació Pedro Cano, amb sales per exposició d’aquest artista de la població.

De la seva banda, Archena és important al tenir un dels balnearis més destacats d’Europa en els seus 200.000 m² amb tractaments de talassoteràpia.

Tens molta més informació a la web de la vall: Valle del Ricote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *