10 consells per evitar incidents en la teva casa rural

Fa unes setmanes es coneixia la notícia de que alguns joves van destrossar una casa rural a A Baña. Desgraciadament, aquesta acció no és un incident aïllat. Sembla que en els últims mesos diverses festes juvenils han arrasat 8 cases rurals de Santiago.

Pel que sembla, la influència de la pel·lícula Project X (en la qual diversos joves destrossen una casa en una festa) i la difusió mitjançant xarxes socials ha tingut molt a veure. Per això, des d’aquest post volem donar-te alguns consells i recomanacions per evitar aquest tipus d’incidents.

consells per evitar incidents

Consells per prevenir aquest tipus de situacions:

  • Abans de res, intenta no llogar el teu allotjament a menors sense la supervisió d’un adult. En el cas de la casa rural A Ribeira do Tambre, la persona que va llogar la casa va ser la mare de la jove que va organitzar la festa. Així que encara que sigui un adult, assegura’t també del propòsit de l’estada.
  • Ja saps que és obligatori demanar els DNI o documentació corresponent a cada un dels viatgers i presentar aquest document davant la Guàrdia Civil. Pots fer una còpia d’aquest informe i guardar-la, per així poder identificar els clients en cas de que hi hagi desperfectes.
  • Si hi ha hagut intercanvi de correus electrònics en el procés de reserva de la casa, guarda’ls durant un temps. Sempre poden ser d’utilitat.
  • Crea un document inventari en el que es descriguin els desperfectes que ja té el teu allotjament (si en té). Llegeix-lo en presència dels hostes, signeu les dues parts que esteu d’acord amb la revisió i comprova, abans de la sortida dels viatgers, que tot està en el mateix estat en què es va trobar amb l’inventari a la mà. D’aquesta manera, si hi ha hagut algun incident més, tindràs una prova per escrit.
  • Demana una fiança d’acord amb el preu de lloguer de la casa i les nits d’estada. Abans de retornar-la, comprova l’estat de la casa i el que engloba l’inventari per verificar que tot està en ordre.

Si encara prenent aquest tipus de mesures t’enfrontes a una situació semblant a la de la casa rural de A Corunya, et recomanem una sèrie de passos a seguir per afrontar la situació:

  • El primer i molt important és mantenir la calma. No toquis res, deixa tot com t’ho has trobat per poder tenir proves dels desperfectes.
  • Fés fotos de l’estat de l’allotjament i de tots i cadascun dels danys causats.
  • Denúncia el que ha passat a la policia perquè puguin realitzar un informe de l’estat de la casa i buscar els responsables. També és recomanable denunciar els fets davant els mitjans de comunicació perquè altres propietaris i viatgers coneguin la situació.
  • Truca a la teva companyia asseguradora amb la qual tens contractada l’assegurança de la casa perquè estiguin al tant i et comuniquin els passos a seguir.
  • Finalment, t’aconsellem contactar amb Toprural, per correu electrònic o per telèfon per explicar-nos el que ha passat. Farem el que estigui al nostre abast per ajudar-te.

Has estat en aquesta situació? Què més aconselles als propietaris que s’enfrontin a un problema d’aquest tipus? Ens interessa la teva opinió.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *