4 destinacions rurals a prop de Catalunya per les vacances

Si encara no estàs de vacances però et queden uns dies i no tens destinació, a Toprural t’ho posem fàcil per a que gaudeixis d’un estiu rural molt a prop de Catalunya. Deixa’t emportar per paratges de pel·lícula, llocs medievals i entorns amb boscos, on saborejar oci i cultura… quin lloc tries?

Serra D’Albarrasí (Terol)

A la província de Terol hi ha zones rurals de gran bellesa. Una d’elles és la Serra d’Albarrasí, que amaga parcs, com el Paissatge Protegit dels Pinars de Rodano, un lloc de gran interès geològic, on veure formacions amb roques i rius úniques. Anirem al Centre d’Interpretació de la Natura de Dornaque, al bell mig d’aquest paratge que ens ajuda a entendre millor la flora i fauna que hi habiten.

Algunes de les poblacions que podem veure al voltant són Bronchales, on hi destaca l’església de l’Assumpció; Ródena, amb poblats ibèrics i altres d’èpoques romanes, com Villarpardo i Villardoria.

Parc Natural de la Serra d’Espadà (Castelló)

A Castelló, aquest parc ofereix 31.182 hectàrees i és el segon protegit més gran de tota la comunitat. Hi podem practicar senderisme amb rutes senyalitzades i arribarem al paratge de l’embassament de Benitandús. Entre els pobles medievals que agrupa aquest parc trobem Eslida i Almedíjar.

Lac des Bouillouses (Pyrénées-Orientales)

A la regió de Capcir, als Pyrénées-Orientales de França, trobem aquest llac que ocupa 149 hectàrees i deixa un panorama ric de natura. Al seu voltant està el cim el Carlit i el Peric, i un conjunt d’estanys que poder recórrer tot fent excursions. És part del Parc Natural dels Pirineus catalans. Al costat podrem visitar les poblacions de Les Angles i Formiguères

Parc Natural de S’Albufera des Grau (Menorca)

Agafarem l’avió o el vaixell i ens endisarem a una illa fantàstica, Menorca, on trobar també zones rurals. A Maó, aquest parc abarca 2 km de longitud i inclou dues zones humides, zones del litoral marítim, i un illot. Hi podem accedir per la carretera PMV-7102 (es Grau) i la carretera local PM-715 (cap de Favàritx), a Maó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *