4 rutes per a descobrir el Camí dels Bons Homes

Cada dia descobrim un racó excepcional i fantàstic de Catalunya on hi podem anar tot fent excursions. Avui proposem una ruta pel Camí dels Bons Homes, que s’extén per les muntanyes del Pirineu Català i Francès, i engloba tot un seguit de comarques, com el Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Solsonès i l’Arièja (França). Un gran sender que podem recórrer a peu, a cavall i en bicicleta i que ens portarà a seguir les petjades dels Càtars.

La ruta del Berguedà parteix de la població de Berga i Bagà fins a arribar a Bellver de Cerdanya. D’aquesta etapa recomanem la que ens porta a Gósol, que es pot fer en diferents jornades, fent parada a Casanova de les Garrigues i a Bagà, on cal aturar-se, doncs hi ha la seu principal del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El seu recorregut per la Cerdanya ens portarà a la francesa Porta. A Bellver de Cerdanya podem visitar el jardí botànic o les Basses del Gallissà. A la ruta de l’Arièja, el seu punt més alt és Montségur, on cal anar ben calçat, i arribarem al castell d’aquesta bonica població que al segle XIII va ser refugi de l’església càtara.

A la banda del Solsonès, redescobrirem Solsona i Sant Llorenç de Morunys, on hi destaca el santuari de Lord i el tossal de Vallonga, éssent un important centre turístic per les seves belleses naturals.

Finalment, la ruta de l’Alt Urgell ens condueix a les poblacions de Josa i Tuixén, a la vora del riu Josa. La parada a Tuixén ens permet veure el Museu de les Trementinaires i Josa és coneguda per les seves jornades càteres amb conferències i visites guiades. La ruta finalitza al poble de Gósol, on admirar el seu castell.

Has fet ja el camí?, explica com ha anat i quina ha estat la ruta més interessant.

One thought on “4 rutes per a descobrir el Camí dels Bons Homes

  1. Pingback: Bellesa i natura al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *