5 de juny: Dia Mundial del Medi Ambient

Per a la conservació dels boscos, per aprendre a reciclar, per a la preservació del Planeta… en definitiva, per a fer un món millor hem de tenir cura del medi ambient des de totes les vessants.

Per aquest motiu, els organismes ens recorden la seva importància amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (enllaça en castellà) que tindrà lloc el diumenge 5 de juny.

El Dia Mundial del Medi Ambient representa un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per tal de fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l’atenció i acció política al respecte. Està clar que no es cosa d’un dia, sino de tot l’any per tal de cumplir amb els objectius d’un món més verd.

Entre les principals fites d’aquest dia destaca la motivació per tal de que les persones es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d’actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació entre tots; fàcil, veritat?

I es que en petits fets quotidians, podem fer molt per a preservar la Terra: reciclar, apagar les llums, estalviar aigua o recollir les bosses quan anem al camp.

Des de la web de les Nacions Unides (enllaç en castellà) ens animen a que expliquem de quina manera celebrarem aquest dia i quines accions socials i medioambientals es desenvolupen per tot el món.

Els actes per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient tenen lloc durant tota la setmana també a diferents indrets de Catalunya:

A Tarragona, del 30 de maig al 5 de juny, s’organitza la 6a Setmana del Medi Ambient, on s’han programat tot un seguit d’actes com: sortides, tallers de reciclatge, mercats, gimcanes de medi ambient, etc.

A Terrassa, (Barcelona) la XX Setmana pel Medi Ambient, es celebra del 30 de maig al 12 de juny i ofereix activitats lúdiques, com cinema ambiental, sortides amb bicicleta i conferències, entre altres.

A Barcelona, es realitzarà una manifestació en contra de les centrals nuclears.

A Polinyà, (Barcelona) l’Ajuntament organitza una gran varietat d’activitats destinades a promoure el reciclatge, el consum responsable d’aigua i d’energia o per conèixer els entorns naturals.

A Girona, a més de diferents actes, es realitza la fira Eco-Sí, Fira de la cultura ecològica del 3 al 5 de juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *