Anem d’excursió al Parc de la Serralada Litoral

Al costat de la platja de les comarques de Barcelona també hi ha un lloc on els cims, els turons i les muntanyes es deixen veure.

Amb motiu de l’Any Internacional dels Boscos, avui coneixem el Parc de la Serralada Litoral que té un clima mediterrani carregat de diversitat amb una flora i fauna excepcionals. Un dels llocs que podem anar a veure durant aquest estiu.

El seu paisatge vegetal està protagonitzat per arbres com el pi blanc i el pi pinyer, a més dels roures, alzines, arbustos i grans extensions de pinedes, tant característiques d’aquesta zona. D’entre la fauna, és força interessant la presència d’ocells, com la griva i el pinsà. D’altres són els rèptils, les granotes, els ànecs silvestres o l’àguila.

Entre les activitats, els senderisme és la més practicada, doncs és una zona de camins plans i poca dificultat per a poder passejar i caminar tranquil·lament, sobretot si venim amb nens. Tot i així, hi trobem turons que es converteixen en importants miradors, com ara el turó del Pi Candeler, el turó de Galzeran, el turó de Sant Mateu…

Pel que fa al patrimoni cultural, hi trobem dòlmens, restes ibèriques i romanes, ermites, esglésies, jaciments arqueològics i castells que poden ser visitats com a interès turístic. Podem endinsar-nos a la cova de la Granota on veure pintures rupestres. I, fins i tot, de l’època romana hi queden restes de la vila romana de can Sentromà. Entre els castells, són significatius els de la Roca o Sant Miquel.

A les seves poblacions, hi destaquem les ermites de Premià de Dalt, de Vilassar de Dalt; la població de Vallromanes, els encants de Tiana, o els jaciments prehistòrics de Sant Esteve de Palautordera.

Per a més informació: Parc de la Serralada Litoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *