Aquest és el meu poble

Us vull presentar un indret molt especial: el meu poble.

El meu poble es diu Longás i es troba a la província de Saragossa, si bé més  aprop de Pamplona o d’Osca.

Arribar al meu poble no té pèrdua, perquè els dos camins que hi porten comencen i acaben allà. Un cop hagis sobreviscut a gairebé 20 kilòmetres de corbes sense asfaltar i sense veure res més que natura al teu voltant, sabràs que hi has arribat perquè els seus 40 habitants, quasi tots amb el mateix cognom, vindran a rebre’t amb els braços oberts. I a partir d’aquest moment, t’hauràs convertit en un d’ells.

Fins no fa gaire, l’aigua corrent a casa era un luxe. Si volies dutxar-te i rentar la roba (les dues coses alhora, és clar), ja hi havia el riu. I allunyant-te una mica de casa, el mont et proporcionava la intimitat que no et dóna el teu bany.

Al meu poble ningú no coneix el nom dels carrers perquè cada casa té el seu propi nom. No et farà falta un plànol ni un gps per res. El meu poble tampoc entèn de wifi ni de mòbils. Però si necessites contacte amb l’exterior, no pateixis, pots fer servir el telèfon del poble (sí, és una cabina i funciona amb monedes!)… sempre que no estigui ocupat, és clar.

Anar de compres tampoc és una opció, atès que en tot el poble no hi trobaràs ni una sola botiga. Això sí, un cop per setmana ens ve a visitar el flequer.

Tot el que t’acabo d’explicar no vol dir que el meu poble sigui avorrit, ni molt menys. Et sorprendrà saber tot el que pots fer en un lloc tan petit i amagat:

  • caminar hores i hores per retrobar-te tu mateix amb la pau, la natura i el silenci
  • viure l’arquitectura romànica a les seves cases i l’església
  • rutes en bicicleta, en cotxe o a peu, per exemple fins la Sierra de Santo Domingo (pàgina en castellà)
  • descansar com mai ho has fet en la teva vida
  • compartir experiències amb la gent del poble al bar, als carrers o jugant a l’esport municipal que es el frontó a la plaça
  • explorar el riu i banyar-te en un dels seus pous (la pesca està prohibida)
  • collir bolets a la tardor
  • sortir de nit a la carretera per gaudir els estels
  • i molt més, però prefereixo que ho descobreixis per tu mateix@

Així que ja ho saps, si vols deixar enrere la vida de ciutat aquest és el teu lloc, on podràs adonar-te que totes aquelles coses que creus que són necessàries no ho són pas.

El meu poble és tan petit que (encara) no t’hi podem oferir cap allotjament, però pots allotjar-te aprop de Longás, a altres pobles que de segur també t’encisaran. T’aconsellem, per exemple:

Espero que gaudiu d’aquest viatge al passat, i us convido a compartir amb nosaltres les vostres experiències sobre Longás i els vostres suggeriments sobre més racons tan aparentment allunyats del món real.

One thought on “Aquest és el meu poble

  1. Pingback: Banderes | sexymf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *