Campanya contra incendis a Catalunya

Els boscos de Catalunya han de ser protegits per tal de no patir incendis forestals. A l’hora d’anar a la muntanya hem de ser persones responsables i evitar qualsevol incidència. Només d’aquesta manera conseguirem tenir uns boscos saludables i preservar el medi ambient.

Per aquesta raó, la Generalitat de Catalunya posa en marxa la campanya contra incendis on s’incideix en que la millor manera d’apagar un foc és aquell que mai s’inicia. Entre les novetats d’aquest any, hi destaquen una petita guia per a l’autoprotecció davant dels incendis forestals per a les persones que resideixen a cases aïllades, cases rurals i cases de pagès.

Aquest llibret ha estat elaborat per un grup de treball de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya i fa un èmfasi especial de com tenir preparada la casa, com actuar i què fer en cas d’incendi.

Alguns dels consells que hi donen són primer trucar al 112 i posteriorment remullar les parts de la casa que puguin estar amenaçades. És important evacuar la casa de forma programada seguint les indicacions de les autoritats, que determinaran si el foc és lluny i el recorregut d’evacuació és segur. És vital protegir la casa amb mànegues de reg que arribin a qualsevol punt utilitzant sempre bombes de motor d’explosió.

També hem de seguir uns consells básics quan anem a passar el dia a la muntanya.
No llençar burilles de cigarrets enceses ni llumins.
No encendre focs artificials en zones de fort perill.
No utilitzar barbacoes en llocs no autoritzats.
No deixar mai les escombraries al bosc. Les posarem en els contenidors especials de recollida.

Entre tots podem evitar una catàstrofe i seguir gaudint de paisatges meravellosos, d’alts cims i muntanyes que perdurin al llarg del temps.

Foto: certo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *