Cases rurals a L’Empordà en la nostra recerca per zones

El fantàstic paisatge de L’Empordà, situat a la part més alta de Catalunya, dibuixa una de les zones més belles de tot el país. Museus, platja, gastronomia, diversitat… en la nostra recerca d’allotjaments per zones turístisques ja pots trobar una casa rural a L’Empordà, ideal per a les teves escapades durant tot l’any.

La zona ocupa l’Alt Empordà, amb muntanyes i parcs naturals d’interès i el Baix Empordà, amb pobles de gran contrast formant part de la Costa Brava. Més al nord, el Parc Natural d’Aiguamolls de L’Empordà és un exemple de gran diversitat.

Hi trobarem un conjunt de llacunes, recs, platges verges, dunars, sistemes fluvials i molta fauna amb 93 espècies d’ocells. De gran importància és el Cap de Creus, la part més oriental de tota la Península Ibèrica que compte amb un parc de configuració geològica singular única al món, gràcies a les seves erosions de forma diversa. L’espectacle d’aigua, muntanya i vegetació és fantàstic.

Però L’Empordà té la seva part romana, protagonitzada per les ruïnes d’Empúries i de Roses. En la primera, els romans ens han deixat un llegat destacat amb l’atractiu d’estar vora la platja. El conjunt històric hi ha restes gregues (segle VI aC.) i romanes (any 218 aC.), com el fòrum o la porta principal de la muralla. De Roses, el recinte emmurallat ofereix una vil·la romana de gran bellesa.

La cultura és protagonista en aquesta zona, lloc d’acollida de gran artistes internacionals que han trobat aquí bona part de la seva inspiració pel vent de Tramuntana. Un d’ells va ser Dalí que va viure a la magnífiques poblacions pesqueres de Cadaqués i Portlligat. A Figueres podem visitar el Museu-Dalí, tot un homenatge a l’artista amb peces claus de la seva obra surrealista.

El passat medieval català s’hi presenta a L’Empordà en forma de castells i esglésies romàniques. El Castell de Perelada, el gran castell de Sant Ferran a Figueres, les fortificacions de Port de la Selva, el monestir romànic de Sant Pere de Rodes, el monestir de Sant Miquel de Fluvià o el claustre de Sant Domènec de Peralada són bons exemples.

Pots trobar altres zones turístiques on reservar la teva casa rural a la Costa Brava, els Pirineus Catalans, el Berguedà o la Garrotxa. Bona estada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *