Catalunya, segona comunitat en nombre de cases rurals

Segons les últimes dades* recollides per Toprural, web de turisme rural líder a Espanya, on té més del 65% de quota de mercat, Catalunya es la segona Comunitat Autònoma amb major nombre de cases rurals (1.593), per darrera de Castella-Lleó (2.357). En el rànquing nacional de cases rurals per superfície, la comunitat catalana ocupa la quarta posició, amb 5 cases rurals per cada 100 km2, per darrera de Canàries (12), Astúries (11), Cantabria (8) i empatada amb Navarra (5).

Catalunya, per darrere en cases rurals per habitant

Per altre banda, si tenim en compte el nombre d’allotjaments rurals de la comunitat respecte a la població, Catalunya ocupa la novena posició del rànquing, amb un total de 2,2 cases rurals per cada 10.000 habitants, davant de les 11,1 cases rurals per cada 10.000 habitants d’Astúries, les 10 del País Basc i les 9 de Navarra.

Segons François Derbaix (enllaç en castellà), conseller delegat de Toprural, “aquestes dades ratifiquen el paper destacat que té el sector del turisme rural a Catalunya i Espanya. Si comparem ambdues amb França, on aquest tipus de turisme conta amb una trajectòria de més de 50 anys, observem que a França hi ha 13 cases rurals per cada 10.000 habitants, mentres que a Catalunya disposem de 2 cases rurals i a Espanya de 4 cases rurals per cada 10.000″.

Lleida, la província catalana amb més cases rurals

La província de Lleida conta amb un total de 547 allotjaments rurals. Li segueix de prop Girona amb 540, Barcelona amb 314 i Tarragona amb 192.

Respecte al ránking nacional de cases rurals per municipis, només tres municipis catalans apareixen en el Top 100. Vilademuls (Girona), que conta amb 12 allotjaments rurals, Montblanc (Tarragona) amb 11 i La Vall de Boí (Lleida) amb 10 allotjaments rurals.

El nivell d’ocupació dels allotjaments rurals, segons dades facilitades per Toprural.com, Catalunya va obtindre el seu major índex d’ocupació en el que va d’any durant Setmana Santa, amb un 88’8%. Tanmateix, el mes d’agost, va registrar un índex alt (75%), situant-se en la cinquena posició del rànquing d’ocupació per comunitats.

*Font INE i Toprural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *