Concurs de relats a Balcones de Oleana

Balcones de Oleana és la primera casa rural especialitzada en enoturisme de la Comunitat Valenciana. La casa, inclosa a la Ruta del Vi de la D.O. Utiel-Requena, és un edifici centenari, ubicada a Sant Antoni de Requena, a l’interior de la provincia de València.

Habitació a Balcones de OleanaAquesta casa de poble era la típica vivenda d’agricultors que habitaven amb els seus empleats. La hem rehabilitat i acondicionat per fer-la confortable, mantenint elements de la seva construcció original amb vigues de fusta, estructures de forja o els nombrosos balcons i finestres que la converteixen en una casa senyorial, molt iluminada i acollidora.

D’aquí ve el seu nom, ja que des dels balcons de la casa, es podia divisar el riu Magro, antigament conegut amb el nom “Oleana”.

Balcones de Oleana va obrir les seves portes com allotjament rural al gener de 2008. Els seus propietaris estan vinculats a la viticultura i estan apostant pel turisme del vi de la DO Utiel-Requena.

Carlos Espinosa i Laura Serrano brindant amb cava a Dominio de la Vega

Amb aquesta finalitat, hem convocat el II Concurs de relats breus “Días de Vino” per impulsar l’enoturisme en aquesta zona de l’interior de València.

Bases del concurs:

  • Poden participar totes les persones que ho desitgin, amb un màxim de tres relats, sempre que siguin inèdits i escrits en castellà.
  • El tema del relat ha de ser el vi i les experiències sobre l’enoturisme, ambientades a la regió de la Denominació d’Origen Utiel-Requena, on està ubicada la casa rural.
  • Extensió màxima d’un foli
  • Plaç de participació: fins el 15 d’abril
  • Forma d’enviament: per correu electrònic a relatos[@]balconesdeoleana.com
  • Tots els relats rebuts, que cumpleixin aquestes bases (*) seran publicats al blog de Balcones de Oleana (enllaç en castellà) per a que els lectors puguin triar el seu favorit.

El premi, valorat en 500€, consistirà en un cap de setmana enoturístic a Balcones de Oleana, acompanyat per les nou persones que triï. Inclou 2 nits d’allotjament per a 10 persones, ampolla de vi Utiel-Requena de benvinguda, visita a les viñes guiada pel viticultor, visita a la bodega de la D.O. Utiel-Requena, visita al Museu del Vi Bodega Redonda amb cata comentada de vins i llenya de vid per a utilitzar-la a la barbacoa de la casa.

Laura Serrano
Balcones de Oleana (València)

Més informació: Bases del Concurs (enllaç en castellà)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *