Consells Twitter per a principiants

Twitter és una xarxa social de microblogging. Tot i tenir més de 4 anys de vida, porta menys d’un any difonent-se amb gran rapidesa a Espanya. A Toprural vam apostar per la nostra presència a Twitter en català al desembre de 2008.

Twitter, una eina ideal per a cases rurals i viatgers

Per què utilitzem Twitter? Doncs l’utilizem perquè creiem que és una eina molt útil per a l’intercanvi d’informació i per a interactuar amb les nostres audiències.

Gràcies al contacte directe que proporciona Twitter, els viatgers poden enviar-nos les seves preguntes de forma senzilla i ràpida. Per exemple: qualsevol Usuari pot escriure: “Hola @Toprural_ca, on puc trobar cases rurals per Setmana Santa?” i ràpidament nosaltres contestem amb un missatge com aquest: “Hola @Usuari, avui publicarem una pàgina especial d’ofertes a cases rurals per Setmana Santa. Enviarem un tweet per anunciar-ho!“. Molt fàcil i molt còmode.

Els propietaris d’una casa rural també poden utilitzar Twitter per publicitar el seu allotjament anunciant les seves promocions, les seves activitats, els seus productes ecològics… Twitter és una eina perfecta per eliminar la distància entre les persones i crear un fluxe d’informació continu i personalitzat.

Ja fa algun temps que François Derbaix va publicar un interessant post (enllaç en castellà) sobre les regles bàsiques de formulació d’un missatge a Twitter. Ens van semblar tant útils que hem pensat que seria una bona idea resumir els punts principals:

  • Una de les característiques principals de Twitter és la seva no-reciprocitat: pots seguir a gent que no et segueix a tu, i al revés (a diferència de facebook on les relacions si són recíproques)
  • Missatges directes (privats): fes servir la opció Direct Messages per escriure quelcom que només podrà llegir el destinatari i ningú més (només per escriure a usuaris que et segueixen i que tu també segueixes al mateix temps)
  • @usuari és una forma d’escriure directament a algú. Si comences un tweet amb @usuari només el veurà el seu destinatari i la resta d’usuaris que et segueixen als dos i que podrien estar interessats en la conversació
  • què diuen de tu? Fes servir la opció “@el-teu-nom” a la dreta per veure els missatges que et mencionen a Twitter
  • bla bla bla @usuari: si vols que tothom ho llegeixi has de començar amb una altra paraula i mencionar @usuari en el teu missatge. Quant parlis d’algú que està a twitter posa @usuari per a què s’activi un enllaç a la seva pàgina a Twitter
  • RT @usuari significa re-tweet. Es la forma de reenviar el missatge d’algú a aquells que et segueixen
  • via @usuari: si comentes quelcom comentat abans per algú altre pots afegir (via @usuari) al final del tweet.
  • #quelcom és una forma d’afegir una etiqueta a un tweet per a que sigui més “buscable” a Twitter. Per exemple, utilitza el hashtag (aquest és el nom tècnic) #casesrurals per sortir en les recerques de cases rurals que facin els usuaris
  • No apuris fins els 140 caracters: si el teu tweet està a prop de 140 caracters ja no es podrà retwitejar sense modificar-ho. En el nostre cas intentem quedar-nos per sota de 123 caracters per què un “RT @Toprural_ca ” necessita 16 caracters incloent els espais.

Més coses: Què és Twitter? | Toprural a Twitter |
Fotomontatge creat a partir de la foto sota C.C. de Ddacal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *