Descobrim les meravelles del Baix Ebre

La comarca del Baix Ebre està protagonitzada pels contrastos. Ofereix un ventall paisatgístic únic que uneix platges, muntanya i parcs molt importants, com el del Delta de l’Ebre i dels Ports.

El riu Ebre és eix clau de la comarca, que també ens deixa poblacions amb molta història. Si vols apuntar els llocs que vols visitar quan vagis d’excursió, pots seguir llegint.

baix ebre

El Parc dels Ports agrupa fauna i flora molt belles i certs itineraris per practicar excursionisme. Per exemple, els camins assenyalats del GR-7 ens fan passar pel massís i arribar a les fonts Ferrera, Casetes Velles, el Mascar, les Clotes, l’Espina… El camí GR-8 ens porta al Refugi de la Font Ferrera cap a Beseit (Terol) per les zones de Refalgarí i Millers.

Però, el Parc del Delta de l’Ebre és un dels principals. Està considerat com la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. És possible fer rutes a peu, a cavall, en bici o en vaixell i canoa. Una de les rutes proposades és la que arriba a la bassa de les Olles, en un itinerari de 3,5 km. D’altra banda, la ruta de l’Encanyissada té un carril bici, de 900 m, fins al Carreter.

Les vies verdes són uns dels grans atractius rurals. En aquesta zona hi trobem algunes, com la que uneix Aragó amb Catalunya, amb l’antiga via fèrria de la Val de Zafan. La ruta és força interessant i permet realitzar 49 km a peu o en bici, per passar per diferents poblacions, entre Tortosa a Arnes-Lledó.

Amb una extensió de 991,6 Km2, la comarca del Baix Ebre engloba 14 municipis, tots ells amb la seva història i encants per descobrir. Un entorn medieval i de passat musulmà que ens deixa un patrimoni ric amb molts atractius.

D’entre ells, Aldover, el més petit de la comarca, està situat a la riba dreta de l’Ebre. Benifallet és destacable per les seves coves naturals, com ara la Meravelles, amb estalactites i estalagmites.

A El Perelló hi trobem l’església parroquial dedicada a la Verge de l’Assumpció i algunes coves, i a Paüls, íntegrament en el Parc Natural dels Ports, presenta una orografia molt muntanyenca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *