D’excursió a Carcassona, un paradís medieval de França

Al sud de França, a unes dues hores de Catalunya, dins la regió de Languedoc-Roselló, Carcassona, amb un centre catalogat com a Patrimoni de la Humanitat, destaca per la seva història medieval, el gran misteri dels càtars que fa que estigui envoltada de castells i palaus impressionants. També podem fer rutes pels seus voltants i descobrir paratges i pobles de pel·lícula.

Al seu centre històric, la ciutadella o ciutat fortificada reuneix 52 torres i dues muralles on destaquen els monuments medievals de la Basílica de St-Nazaire, el castell, la porta de Narbona, la porta de l’Aude i la Palestra, entre molts exemples. D’altre banda, el Canal du Midi, realitzat al segle XVII, permet fer tota classe d’excursions fluvials.

Les rutes per a veure naturalesa es concentren a tota la regió. De la ciutat fins a St Hilaire hi ha camins per a fer senderisme pel la vall de Lauquet. Fins a Palaja hi ha 5 km i trobem fortes pendents, després arribarem a Verzeille en un tram realment fàcil.

Molt a prop es troba el Parc natural regional de l’Alt Llenguadoc, un ampli espai protegit que compte amb més de 240 espècies d’ocells i una força varietat de flora. Trobarem llocs especials com l’Altiplà dels llacs, la muntanya Negra o els monts de l’Espinosa.

Algunes de les rutes per la regió ens permeten arribar a les vinyes properes de Languedoc on trobem un vi excepcional amb Denominació d’Origen. Fent parada a les poblacions de Corbières, Fitou o Limoux, a uns km de Carcassona.

A més dels vins, la gastronomia uneix influències mediterrànies i franceses. Són excepcionals els patés de fetge d’oca, el cassoulet (mongetes, carn de porc, confits d’oca), els cargols de Languedoc, els xocolates de Carcassona o el porc.

Per a més informació: turisme Carcassona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *