Eines per a gestionar les xarxes socials

Compaginar les xarxes socials amb el treball diari d’un allotjament rural pot ser, a vegades, una tasca difícil per la manca de temps. Avui us presentem TweetDeck i Hootsuite, dues senzilles eines que ja utilitzem a Toprural i que t’ajudaràn a gestionar el teu temps i dedicació als principals mitjans socials.

TweetDeck és, sens dubte, una de les aplicacions d’escriptori més populars. A través d’ella podràs publicar, respondre i monitoritzar les teves contes de Twitter i Facebook. És gratuïta, no exigeix instal·lació, i es pot utilitzar en el teu PC o al teu mòbil. T’animes a provar-ho?

Avantatges: Destaca per la sencillesa i facilitat en l’ús i et permet conèixer, en una mateixa pantalla, tot el que passa en les teves xarxes socials. Amb aquesta eina, veuràs els tweets dels seus seguidors quan t’esmenten, els teus missatges, els teus tweets preferits…

Desavantatges: No és possible programar les publicacions, ni disposa d’estadístiques que mostren, a través de gràfics, l’evolució de la comunitat del teu allotjament, però sempre hi ha altres aplicacions que poden fer-ho i que presentarem en propers posts.

Per començar a utilitzar-ho, has de crear una conta i vincular Tweetdeck a les teves contes a Twitter y Facebook.

En aquesta aplicació, tota la informació s’organitza en columnes. Veuràs una pantalla de control on podràs introduir tantes columnes com vulguis a través del botó “+ add column” (part superior esquerra) i al costat veuràs la icona blava en forma de ploma, amb la que podràs publicar directament els teus tweets o missatges a Facebook.

Truc: Crea una columna de recerca que mostri tots els missatges que tinguin el nom de la teva casa rural (encara que no esmentin el teu usuari) per conèixer tot el que es diu del teu allotjament i poder respondre. Aquí et deixem aquest tutorial: Twitter des del teu escriptori amb TweetDeck (enllaç en castellà).

HootSuite és una aplicació on line que no exigeix instal·lació i es pot utilitzar, tant a l’ordinador com al mòbil, per gestionar una gran varietat de xarxes socials. És una eina molt complerta i a més és gratuïta.

Avantatges: Permet gestionar més xarxes socials que TweetDeck, com: Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare i WordPress, i també es pot obtenir estadístiques en gràfics.

Desavantatges: El seu ús és més complicat que Tweetdeck i els informes d’estadístiques personalitzats tenen un cost.

Per començar a utilitzar-lo, només cal donar-se d’alta i accedir a la part esquerra del menú a l’apartat: configuració – xarxes socials – afegir xarxa social. Allà podràs vincular totes les xarxes socials que vulguis gestionar. Aquí et deixem aquesta guia ràpida d’inici Hootsuite (enllaç en castellà).

Truc: Aquesta eina inclou una secció molt interessant en la que pots programar les teves publicacions al llarg del dia en moments de major activitat. D’aquesta manera pots publicar a primera hora del dia i estalviaràs temps evitant entrar constantment a les xarxes socials.

T’animem a provar aquestes dues aplicacions i a deixar-nos un comentari dient-nos quina d’elles és més útil. Conèixes cap altre? Explica’ns-ho!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *