Els Ports, parc natural

Situat entre les províncies de Tarragona, Castelló i Terol, el parc natural dels Ports (2001) és refugi de moltes espècies animals i vegetals amenaçades. Hi podem trobar rius i basses, boscos de pins i fagedes, flora, fauna i unes formacions geològiques molt particulars.

Els principals cims superen amb escreix els mil metres: Mont-Caro (1447m) o el Tossal dels Tres Reis (1356m); presenten un perfil escarpat i abrupte pel seu vessant oriental. Ben aprop del mar Mediterrani, l’altitud del massís farà que hi trobem una excel·lent combinació de vegetació mediterrània i d’alta muntanya. Hi trobarem les pinedes de pinassa, pi roig i boixos a peu de muntanya però també les fagedes més meridionals de tota Europa a mesura que anem superant el desnivell.

També la fauna és molt particular en aquesta reserva. Hi podrem observar nombroses cabres salvatges, grans rapinyaires (voltors, àligues daurades o falcons pelegrins) i també algunes curioses espècies de rèptils com l’escurçó ibèric o la serp de ferradura.

Els Ports és un dels espais naturals més significatius de Catalunya. Per això, es necessari respectar l’entorn, seguir els camins senyalitzats i per suposat no encendre cap foc. Abans d’entrar al parc natural és molt recomenable apropar-se als centres d’informació.

Alguns allotjaments propers als Ports:
Casa Rural Foreset
El Trull de la Comanda
Mas de Barberans

Enric Rodrigo

4 thoughts on “Els Ports, parc natural

 1. Pilar Miró

  Bon dia, Estic miran els Alotjaments Rurals dels Ports i recomenes algun de proper, però no els que son ubicats dins del Parc Natural, n’hi ha alguns i nosaltres també hi som, estem a la vora del barranc del Canaletes i prop de les Roques d’en Benet.
  Esperan que esmentis l’error. Salutacions
  Pilar

  Reply
 2. Enric Rodrigo

  Benvolguda Pilar,
  hi ha una petita selecció d’allotjaments propers als Ports, però n’hi ha molts més. En som conscients, però no els podem anunciar tots al blog. Motiu pel qual fem una selecció seguint uns determinats criteris, entre els quals es troba que la seva pàgina a Toprural estigui en català.

  No obstant, obrim la possibilitat a tothom de comentar les entrades del blog i publicar l’enllaç a llurs allotjaments. Per suposat, t’animem a fer-ho!

  Salutacions cordials,
  enric

  Reply
 3. Roser Benavent

  Bon dia!
  Ni a Top Rural, ni a d’altres pàgines semblants trobem ARI per a deu persones amb un gos…ens podeu recomanar més pàgines, siusplau?
  Gràcies!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *