Fem una capbussada?

En la nostra petita sèrie sobre esports d’aventura ja hem parlat del parapent i l’escalada. Per tancar el cicle aire, terra i aigua, avui ens tirarem de cap al mar per descobrir alguns secrets del fons marí. Des de Toprural et recordem que aquests esports cal practicar-los amb el material adient que garantitzi la màxima seguretat i el recolzament de monitors especialitzats.

1, 2, 3, immersió
El primer que tindrem en compte és que per a poder practicar el submarinisme cal una certificació oficial. Per això, si no ens hem capbussat mai, caldrà “batejar-nos”. És a dir, realitzar una primera immersió a uns 10 metres de profunditat acompanyat d’un instructor titulat i després de fer una petita sessió introductòria. Tot en un sol dia. Si vols anar més enllà, es poden realitzar cursos de 2 o 3 dies segons el nivell de cadascú: iniciació, avançat o perfeccionament.

curs d'iniciació (foto per jesjimher)

Un dels millor indrets de Catalunya per a iniciar-se en la pràctica del submarinisme són les Illes Medes, a un quilòmetre del litoral de l’Estartit. Es tracta de set illots i algun escull on podreu gaudir d’un excepcional fons marí amb especial interés biològic. Aquàtica és una empresa situada a l’Estartit que t’ofereix la possibilitat de fer batejos i cursos, i també múltiples immersions per la Costa Brava.

Si ja t’has decidit, et proposem també alguns allotjaments des d’on et resultarà molt pràctic i còmode desplaçar-te a l’Estartit i les Illes Medes:

Fotografia: Jesjimher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *