Fires i mercats medievals

Et ve de gust descobrir la història medieval de Catalunya en primera persona? Envoltar-te de trobadors i artesans? Gaudir d’un bon àpat de l’edat mitjana? Potser vols passar un agradable cap de setmana familiar i deixar enrere la ciutat però no saps on? Una tradició molt nostrada són les fires i mercats medievals. En els propers mesos se’n celebraran diverses, al blog de Toprural te’n proposem algunes.

Setmana Medieval

  • Abril i Maig

Una de les festes més reconegudes, declarada d’interés turístic per la Generalitat de Catalunya és la Setmana Medieval de Montblanc que enguany es celebrarà del 23 d’abril al 2 de maig. Entre d’altres hi podrem veure la representació de la llegenda de Sant Jordi, la celebració de Corts i els balls de nobles.

A la ciutat de Lleida podrem gaudir de la Festa dels Moros i Cristians el 15 i 16 de maig i tornar a viure la batalla viscuda a la ciutat l’any 1149. Diuen que és la festa de moros i cristians més antiga de l’estat espanyol, tot i que durant el segle XX només es va celebrar a partir de 1996.

  • Juny

A La Seu d’Urgell reviurem l’esperit del Mercat medieval dels Canonges amb teatre, productes artesans, oficis antics, circ i música al carrer. Serà els dies 5 i 6 de juny al carrer dels Canonges, l’eix central de la primitiva ciutat medieval del segle XII.

El cap de setmana del 12 i 13 de juny al castell de Castellet retrocedirà a l’época del món sarraí amb oficis antics, trovadors, contadors d’històries, espectacles i molt més en el Mercat Medieval de Castellet i La Gornal.

  • Juliol

El mercat medieval de Batea s’organitza el primer cap de setmana de juliol, els dies 3 i 4, amb teatre al carrer, artesans, degustació de coques dolces i salades, vins rancis i misteles. A més, si ets afortunat podràs endur-te tots els productes de lo carro del fato cedits pels comerços locals.

Per últim però no menys important, Bagà acull de l’11 al 19 de juliol les Festes de la Baronia de Pinós, amb el tradicional sopar medieval on tothom vestirà les túniques d’época i el tradicional mercat amb múltiples escenificacions històriques i més de 30 oficis representats.

Foto: George Kaplan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *