Gaudeix de la festa amb el Carnestoltes més rural!

Ha arribat la festa més boja, amb més passió i colors de tot l’any. Agafa la teva disfressa, el maquillatge i viu al máxim el Carnestoltes més rural per les diferents províncies de Catalunya.

Aquesta festa pagana té lloc abans de la Quaresma, i es realitza des de finals de febrer fins a mitjans de març, segons la població. Els més popular són els que es realitzen a Sitges i Vilanova i La Geltrú, poblacions costeres turístiques al costat de Barcelona. A les rues hi trobarem una veritable exhibició de creativitat estètica i artística, organitzades per les colles que porten treballant durant mesos.

A les comarques de Lleida, a la muntanya, el poble de Torà ens regala amb una festa sempre diferent on es converteix en una celebració pròpia amb la sortida de gegants i geganters. Al costat, però, els de Solsona i Ponts estan molt consolidats i ofereixen un gran espectacle per a grans i petits. A Ponts ens espera la rua de benvinguda, els sopars populars de comparses i el ball de disfresses.

A Girona, la festa de Roses està carregada d’activitats, com els reis i les reines del carnaval, les arrossades populars i balls de nit. A la fi, i com marca la tradició, tot acaba amb el mortuori del difunt Rei Carnestoltes i enterrament de la sardina, amb l’espectacle pirotècnic dels Senyors del Foc.

Tarragona ofereix una gran festa per als visitants. La primera referència de Carnaval urbà, tal com el coneixem avui dia, data del segle XIX, quan les rues i les desfilades prenen el protagonisme al carrer.

On dormir: pots trobar cases rurals a Torà, Ponts i Roses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *