Ja arriba l’hora del planeta

Ha arribat el moment d’actuar. Aquest dissabte 28 de març, al voltant de mil milions de persones participaran en un acte simbòlic de lluita contra el canvi climàtic: l’Hora del Planeta 2009 (enllaç en castellà). L’objectiu no és altre que denunciar la crisi ecològica i el mètode serà apagant els llums.

L'hora del planeta

L’Hora del Planeta organitzada per WWF (enllaç en castellà) compta amb el suport de més de 2.800 ciutats, gairebé 7.000 organitzacions i 21.000 empreses en 84 països. A partir de les 20:30 i durant una hora, milers d’edificis públics, monuments, seus empresarials i llars familiars arreu del món es quedaran a les fosques.

Serà sorprenent veure com s’apaguen alguns edificis emblemàtics. Per exemple, Aigües de Barcelona s’ha compromès a apagar els llums de la Torre Agbar, mentres que Caixa Catalunya farà el mateix amb l’edifici de la Casa Milà, més coneguda com la Pedrera.

Al respecte, Ban Ki-Moon, secretari general de l’ONU (enllaç en castellà) ha declarat que “l’Hora del Planeta permetrà als ciutadans del món enviar un missatge clar: la necessitat d’acció front al canvi climàtic”.

Toprural ja s’ha afegit a aquesta iniciativa, “apaguem els llums per encendre el planeta”. I tu, t’hi apuntes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *