La gastronomia, un valor afegit pel turisme

Sovint la gastronomia és un valor afegit en la selecció de destinacions turístiques. Oferir productes i serveis de qualitat és un reclam turístic de primer ordre. Pels qui vénen de fora degustar una llesca de pa torrat amb tomàquet, amb un bon rajolí d’oli d’oliva i acompanyat amb algun dels excel·lents embotits del territori és la millor manera d’endinsar-se en la cultura gastronòmica catalana.

Avui a Toprural, ens endinsem en el món dels productes locals. Comencem amb alguns dels millors embotits del territori.

La majoria d’embotits són fets amb carn de porc i es comencen a produir per la necessitat de conservar-ne la carn. Un dels més reconeguts és la llonganissa IGP de Vic o la somalla típica també de les poblacions d’Osona. Tot i que podem comprar embotits de qualitat a tot Catalunya et volem proposar alguns amb una tradició molt especial.

A les comarques de muntanya podem degustar l’autèntica secallona i el xolís. Embotits de carn de porc amanits amb sal i pebre negre i deixats curar. En tastarem d’excel·lents a la Pobla de Segur, Rialp o Sort.

També a les poblacions de Bellver de Cerdanya o Estamariu podrem degustar bulls blanc, de fetge i negre, i una modalitat de patés de campanya, el pa de fetge. Tots productes artesanals de gran qualitat.

Per finalitzar la nostre particular degustació d’embotits no podem deixar escapar l’ocasió de visitar el Museu de l’Embotit, a Castellfollit de la Roca, on hi trobarem els clàssics de La Garrotxa com el paltruc.

Més informació: Gastroteca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *