La màgia dels Pirineus

Pels qui disfruten de la neu i els esports de muntanya és tot un esdeveniment, probablement el més important de la zona pirinenca. Estem parlant de Pirena, la cursa de mushing o trineus arrossegats per gossos que cada gener travessa els Pirineus. Aquest any, la presentació serà a Saragossa, dissabte 17 de gener i la cursa arrancarà l’endemà des d’Osca.

La cursa ofereix la possibilitat de conèixer gran part dels pirineus i fer nit en algun dels múltiples allotjaments rurals. Des dels pirineus d’Osca cap a les muntanyes de Lleida, la cursa passarà també per una part del Pirineu francés (Ariège) i Andorra fent aturada a les principals estacions d’ski: Candanchú (enllaç en castellà), Baqueira Beret, Grandvalira, Beille o La Molina entre d’altres.

Pep Parés, director de Pirena, ens anima a participar d’aquesta edició del Pirena 2009 i els encants del Pirineu on “aquesta temporada els amants de la neu viurem sensacions i experiències que ens faran oblidar qualsevol crisis que se’ns posi per davant”.

Els esports d’hivern representen una excel·lent activitat per gaudir d’una sortida de cap de setmana i les intenses nevades d’aquest hivern garantitzen disfrutar al màxim de la muntanya. Podrem practicar l’ski o l’snowboard. També a molts indrets podrem disfrutar de camins on practicar l’ski de fons o fer una ruta de raquetes. A més, els menuts de casa ho passaran genial a la neu.

Si voleu provar l’experiència del trineu de gossos, o d’altres esports d’hivern, ho podeu fer a través d’aquests allotjaments:

Casa Blasi (Vilamur, Lleida)

Apartaments Bonet (Pal, Andorra)

Lo paller de Roc (Montesclado, Lleida)

Casa rural Araceli (Yesero, Huesca, enllaç en castellà)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *