La Vall Fosca: gaudeix entre muntanyes

La Vall Fosca, situada al nord de la comarca del Pallars Jussà, al Pirineu de Lleida, és un bon lloc per a fer una escapada i contemplar un bell escenari on es concentren aigua, muntanya, pobles antics i esglésies romàniques. Viu una jornada diferent!

La riquesa del paisatge de la vall permet realitzar un ampli ventall d’activitats, com: cicloturisme, excursionisme, barranquisme i activitats de neu a l’hivern. Et proposem agafar el telefèric de Sallente – estany Gento, on accedir a més de 2.000 m i poder iniciar rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

El cicloturisme ens portarà a fer una ruta especial, on arribarem a Llessui, al Pallars Sobirà. On contemplar aquest paratge des d’una altura superior als 2.000 m.

Però també pots gaudir de la riquesa del romànic dels seus pobles. Com ara l’església de Sant Vicenç, que data del l’any 1042, i es troba a Capdella, el poble més alta de la vall, a 1.420 m d’altitud, i l’església de Santa Maria d’Oveix, que ha estat restaurada, però hi ha escrits que hi parlen d’ella cap a l’any 1314. Passarem per Beranui, on es troba el mirador que ofereix una fantàstica panoràmica a la vall; Aguiró, amb el barranc de les Ausades; i Mont-rós, que hi destaca pel campanar romànic de l’església de la Mare de Déu del Boix.

Podem visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella, una idea que va sortir per la riquesa de la zona, la gran reserva d’aigua de la Vall Fosca, que supera els 50 milions de m3. L’espai permet saber molt més sobre la zona i les seves propietats.

Si has estat a la Vall Fosca, ens agradaria que ens expliquessis alguna ruta, quina t’ha agradat més? deixa el teu comentari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *