L’ecologia t’ajuda a estalviar

Generar tota l’energia que consumim té un cost ecològic elevat.  Malgastar energia és una mala costum que fa augmentar les nostres factures i afegeix impactes ambientals a l’ecosistema. Tenir cura del medi ambient i assegurar el comfort de les nostres llars ens ajudarà a estalviar. N’hi ha prou amb repensar els hàbits de consum energètic que tenim en el nostre dia a dia. A Toprural et volem donar unes pistes.

Reduir la despesa d’energia
Cal tenir en compte que l’energia consumida a les llars representa al voltant del 30% del total. Un petit estalvi del consum domèstic pot representar una gran ajuda pel medi ambient. Algunes idees per reduir la despesa:

  • Repensa l’ús energètic. Alguns exemples: un frigorífic ple gasta menys que si està buit; la rentadora gastarà menys si fem servir programes de rentat amb aigua freda; no cal que el microones estigui a la màxima potència; i per suposat, apaga els llums quan no els necessitis.
  • Cal tenir en compte l’eficiència energètica dels electrodomèstics. A nivell europeu els aparells de classe A són els més eficients.
  • Una tercera idea, invertir en la instal·lació de sistemes d’energia renovable. Actualment hi ha diverses institucions públiques que ofereixen subvencions. Res millor que generar la teva pròpia energia i a més, fer-ho de forma sostenible. Per exemple a Mas La Talaia tot el suministrament energètic és mitjançant energia solar fotovoltaica.

Una climatització correcta
El principal consum d’energia a les llars és degut a la climatització. Calefacció, aire condicionat i aigua calenta suposen un 67% del consum energètic.  Per descomptat, cal fer-ne un ús raonable. Et volem donar alguns consells pràctics:

  • Abans d’encendre un aparell de refrigeració, pensa si realment és necessari. Instal·lar un petit tendal en finestres i espais exposats directament al sol, t’estalviarà moltes hores de refrigeració.
  • Termostats programables. Si regules el temps on és necessari climatitzar la teva casa estalviaràs diners i gaudiràs d’una bona temperatura en tot moment.
  • Instal·la aïllants tèrmics. Et suposaran fins a un 30% d’estalvi energètic.

L’ecologia t’ajuda a estalviar, només cal començar a actuar. Com fer-ho? Asseu-te una estona i relaxa’t. Pensa com podries millorar els teus hàbits de consum energètic i prente’ls com una rutina. És senzill. Fes-ho fàcil, però fes-ho. El planeta t’ho agraïrà.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *